Impulstrip

Publicerad 2009-02-28 13:06:09 i Allmänt,

Fredagen, tog en kompdag. Behövde det. Mycket som snurrat i skallen den senaste tiden. Håller på att stöpa mitt liv i en ny form, och det tar sin tid. Tid det har jag, i överflöd. Det svåra med att ha tid är hur man ska disponera den. Åkte till Kalmar under gårdagen för övrigt. Inhandlade onödiga ting bara för att njuta lite extra av det behagliga liv jag nu lever numera. Nöjd!

Fantastiskt vad människor är trevliga helt plötsligt, vårkänslor kanske? Tackar damen i den svarta audin som gav bort sin kundvagn med en femma i bara för att jag saknade mynt. Du kommer till himlen, det kan jag utlova!:) Likaså tjejen i kassan på Media Markt.

Efter Media Markt och en nyinhandlad Lasse-skiva styrde jag kosan mot Sveriges sommarställe nr 1, Öland. Konstigt att se snödrivor längs vägarna på ön, för hur ofta besöker man Färjestaden vintertid?
Spanade in lite butiker sådär, tankade, köpte en Red Bull och en Co-Co och åkte tillbaka!:) Lunchade på Zorbas med två kompisar, mycket trevligt och väldigt smakrikt. :)

Deja vu

Publicerad 2009-02-25 20:48:48 i Allmänt,

Nu sitter jag här igen, deja vu. Har gjort det så fasansfullt många gånger förr. Mycket saker att säga. Men det blir personligt, sådant vill jag hålla inombords. Vill inte hänga någon offentligt, det är oetiskt och själviskt. Dessbättre har jag mina medel för att ta mig på banan igen och det ska icke förtäljas det heller. Så varför skriver jag så här? Det är en bloggs funktion. Min, i alla fall.

Lexus tassar bredvid mig, han har nog stampat på samma ställe hundra gånger om. Läste att att husdjur sänker ens blodtryck med tio procent. Häpnadsväckande. Sammanfattningsvis, omega 3, en katt och kolesteroldämpande fett kan bjuda upp livet till en behaglig dans, dock en dans med svåra steg och en del piruetter in i väggen. Vissa detaljer ska slipas till, för övrigt är jag extremt nöjd med min tillvaro. :)


Hemskickad

Publicerad 2009-02-24 19:43:48 i Allmänt,

Dagar har gått, ingen blogg. Inte haft orken, saknat lust med dock inga händelsefattiga dagar trots allt. Måndagen kom jag till jobbet och blev hemskickad ganska omgående, anledningen; jag hade tagit fel skor. Surt. Inga personförsäkringar hjälper föga om jag inte är rustad på rätt sätt. För mitt bästa, men det var bittert att åka tillbaka de dryga tre milen tillbaka till Mås.

Natten till tisdagen blev lång, sömnsvårigheter, kunde inte direkt peka på någon anledning. Har varit extremt trött på jobbet idag och effektiviteten var helt osynlig. En dag brukar gå bra, inte två och absolut inte flera än så. Annars går jobbet på den nya avdelningen bra, jag trivs bra, men det är en hel del att hålla koll på. Trivs väldigt bra i min nya livssituation, börjar bli van nu och det känns förvånadsvärt bra.

Betraffande mitt andra arbetserbjudande, det gick i stöpet, inte alltför oväntat. Men jag känner mig privigelerad att jag ännu en gång blev erbjuden en tjänst. Tror det skulle bli för mycket att bemästra två olika jobb på samtidigt, på sikt.

Start: Måndag

Publicerad 2009-02-20 20:20:21 i Allmänt,

Nu har ordinarie gruppsamordnare lämnat platsen, vikariatet på minst ett år tar sin början, nu på måndag. Känner mig någorlunda varm i kläderna och det fixar jag fint, vet det.
Jonas med familj är på besök under helgen, vi ska fira honom och Lukas under fredagkvällen. Är hemma en kort visit just nu för att leta upp en rolig film, underhållande alltså, inte någon MR Bean som farsan föreslog. (Eh, något gammeldags). Får nog bli "Big Daddy" med Adam Sandler, haha, den blir finemang. Eller Robban G, den sitter alltid lika bra, ungefär som en A-lagare nere på bänkarna vid Konsum, de sitter bra där och har inte en tanke på överhuvudtaget resa på ändalykten eller ens lösa sin befintliga situation.

Någon gång under den här helgen måste jag finna antingen min digitalkamera eller min gamla Jens-of-Sweden-spelare. Bedrövligt. Spårlöst väck.
Tänkte testa en V75 i helgen, det lurar 65 mille i potten, mmm! Mina.
Mitt sjukdomsförlopp har sett slutet för den här gången, välkommen tillbaka aldrig mera helst. Nu är det dags att skratta lite, det är helg och det är ju kul, eller hur? Haha. (skrivsvårigheter just nu, märks det? :))

Ego

Publicerad 2009-02-19 18:17:38 i Allmänt,

Andra dagen av frånvaro från jobbet. I morgon ska jag pallra mig dit. Måste. Klättrar på väggarna här hemma, blir galen av att inte göra någonting, trött på att inte göra någonting. Igår var det lugnt då hade jag häcken full:) Är pigg nu, har köpt en deg och köpte lite godis på Mönsterås "inneställe" och gamla arbetsplatsen Statoil. En kärring trängde sig före, reflektion kolon, det skulle hon inte ha gjort. Sa till, och hon var inte beredd på det. Ogillar folk som tror att världen kretsar runt dom jämt. Ego.

Ikväll kommer tydligen broder hem, men väldigt sent så jag lär knoppa gott vid den tidpunkten när han anländer. Inget är sådär jätteplanerat över vad vi ska hitta på mer än att fira hans födelsedag. Skrev ihop ett rim till hans present idag också. Kan inte skriva det här eftersom han läser bloggen dagligen.
I morgon kommer ett längre inlägg. Garanterat.

Bättre

Publicerad 2009-02-18 17:46:36 i Allmänt,

Då var det lillördag idag då och jag har kommit på fötter igen, kroppstemperaturen har sänkts men halssmärtan kvarstår. Vet ej om det blir jobb i morgon, natten som komma skall får utvisa om så blir fallet. Verkligen glad att jag har sagt upp min hemtelefoni, ringde ytterligare en försäljare och de behöver inte en egen linje.
Jag fick ingen post idag, lite småsne för det. Vill ju se min lönespecifikation, det är månadens höjdpunkt. Fast i ett tidigare inlägg, länge leve posten!

Förutom lite sjukdom har det varit en mycket trevlig dag, en del kaffedrickande blev det. Lexus har trotsat sina regler och förordningar här hemma, antar att han är rastlös med tanke på att man inte varit så pigg på bus de senaste fyrtioåtta timmarna.
I helgen kommer äldste broder hem, håller på att slå in hans försenade födelsedagspresent. Länge sedan jag såg familjen från Kumla och det ska bli kul att träffa dom igen.
Nu blir det teve för hela slanten, orken tryter för något mer kreativt.

Influensa

Publicerad 2009-02-17 17:26:20 i Allmänt,

Sjuk, helt omotiverat. Vet inte vad skiten kom ifrån, men det drabbade mig blixtfort vid entrén till Scania idag. Näsan rinner, likt en treårings isglass en varm sommardag, har en skalle som skulle behöva en XXL-hjälm för att kunna få plats och jag är het som ett bastuaggregat. Influensa, ja. Nu är det min tur minsann. Man kan jämföra eländet med en vistelse på ett hotell en vecka. Helpension i dubbelrum, frukost, middag och sprit i överflöd ingår naturligtvis i priset. Så kom hem till mig så gör vi nåt ihop? Du skulle få ditt livs värsta vistelse hos mig:) Försäkrar dig.

Just nu eldas det i kaminen, som vanligt. Ligger still enligt en tatuerares instruktioner. Tabletterna har intagits och febern borde gå ner lite grann snart. Hade 38,9 vid femsnåret. Dricker mycket vatten, det ska man göra, det har min mamma lärt mig, men det känns som om inget hjälper. Jag har en viss förhoppning att återvända till montörslivet i morgon, men just nu ser det blekt ut.

Optiker.

Publicerad 2009-02-14 18:53:25 i Allmänt,

Det har varit en lång dag, mycket lång. Besökte staden i söder med vistelser inom Ikea-området. Inhandlade diverse småsaker bara som jag mer eller mindre var tvungen att köpa. :) Har planer på ett glasögonbyte, blev ju inte direkt klokare av ett besök hos en licensierad optiker. Så tafatt människa och säljare fick mig att vilja koppla bort synen för gott och ersätta med emaljögon. Första gången jag var där, sista också dessutom. Ska man vara konkurrenskraftigt mot sina övriga konkurrenter ska man kanske lägga lite krut på att anställa personer som inte är olyckliga med tandläkarbedövning i ansiktet. Punkt.

Tippade inte idag, hann inte och det var nog tur det. Hade inte vunnit många ören. Ikväll blir det lugnt hemma med Lexus, som varit ute hela dagen och som frös så han skrek utanför dörren när jag kom hem från Kalmar. Nu ligger han på sin plats vid brasan och jag softar minst lika mycket på mitt sätt. Melodifestivalen senare på SVT1, rena hysterien när det hela drar igång under februari och mars månad. Sen får man höra eländet på radion fram tills semestern. Svårt att undvika radioapparater på jobbet.
Sömnig...bäst att ta en powernap! Ciao.

Kokainkick

Publicerad 2009-02-13 16:11:37 i Allmänt,

Vecka ett avklarad på den nya avdelningen. Kroppens alla leder och muskler har fått en blackout utan dess like. Tillfredställda, på ett negativt sätt. Aj. Aj igen. Denna blogg, en välbesökt sådan, har jag märkt, kommer nog i framtiden innehålla lite gladare miner. Mer humor och mindre av det sorgliga antar jag. Hanna och jag är goda vänner och det gläder mig verkligen!
När jag satte nyckeln i låset idag fick jag en slags...hmm, kokainkick kan vi kalla det för. Slängde in en tvätt, gjorde en brasa, bäddade rent, dammsög, hängde upp fågelmat :) (hur vuxet som helst) källsorterade sopor, rensade avloppet och kattlådan samt plockade ur diskmaskinen. Inte dåligt för en man som just nu har samma fysik som Astrid Lindgren mamma innan hon avled. Ryggen värker, men det är snyggt och prydligt här hemma nu.
Farsan var förbi med sin telefon, han ville ha ett nummer inlagt. Haha, så kul med föräldrar som inte kan med de nya tekniska moderniteterna.:)

Hursomhelst, helg. Och den kommer innehålla ett besök till Kalmar under lördagen, Ikea, Bauhaus och Media markt. Söndagen kallas också i folkmun för fotbollsdagen. Helig sådan som ska bejakas till hundra procent. Helst inte anträffbar när det visas premier league, med tipskuponer, lika tjocka som en toalettpappersrulle.

"Slobodan"

Publicerad 2009-02-11 17:26:47 i Allmänt,

Bilbesiktning var det ja, eller gynundersökning som kallar det för. Ingen sjukdom på bilen, blankt papper och jag är beviljad ytterligare ett år. Gamla "Slobodan" som den heter efter registreringsskylten är dagens stora hjälte. Mannen/gubben/pensionären som besiktade var imponerad. Trodde det var en firmabil, vilket man tar som en komplimang. En annan sak, vad är det för utstyrsel de har som besiktar? Gräsliga kläder. Får ju sopgubbar att framstå som snygga. Snälla Svensk Bilprovning, uppdatera. Omgående.

Intsrumentpanelen rullar vidare och jag med den. Har emellertid ont i hela kroppen. Saknar knäskålar. Ikväll blir det läggdags klockan 21, kan inte hålla på att sitta uppe hela natten. Slutdiskuterat.

Ännu en gång har ett meningslöst snötäcke fläkt ut sig över asfalten och det verkar inte finnas något slut på eländet. Längtar till sommaren, men ungefär som att torka sig i baken med tops, det tar en evighet, innan vi känner solens varma strålar i nacken...

Bilbesiktning

Publicerad 2009-02-10 21:17:07 i Allmänt,

Kreativitet, dagens ord. Hunnit med utomordentligt mycket. Scaniajobbet går enligt planerna och livet likaså. Sitter nu här med tipset inne, elitserien i hockey, vinner visserligen bara tvåhundrakronor, men ändå. Ordentligt flyt på allt just nu, förväntar mig en motgång, men det får gärna dröja.

Min bil ska till gynekologen i morgon, alltså bilbesiktningen.:) Vill inte ha några sjukdomar på honom nu, det vore surt. Kan ta en klamydia=spindelled, men helst ingen hiv-byte av hela motorn. :)
Har tvättat bilen, bytt torkarblad och fyllt på spolarvätska.

Väldigt trött i kroppen ikväll, inte van att stå och arbeta. Det är en fråga om vana, det vet jag. Men inte kul att ha en gamnacke och stela knäligament vid snart 28 års ålder...

Angenämt problem

Publicerad 2009-02-09 18:30:29 i Allmänt,

Angenämt problem, tja det kan man med all säkerhet påstå. Inledde min nya karriär på intrumentbrädan denna måndag. Var inställd på studier, vilket falerade eftersom min nya chef låg hemma i sjukdom. Arbetade i monteringen när telefonen, strax efter klockan ett, ringer. Frida var i luren, hon lät glad, ivrig på att säga det hon skulle. Hon berättade för mig om läget. Hon gav mig ytterligare förvirring, hur skulle jag göra den här gången? Ta ett specifikt jobb som var tilldelat mig eller låta bli? Jag sa att hon måste prata med min chef, han får bestämma. Skulle vilja kunna genomföra bådadera, det kan gå. Det finns en chans! 
Tjänsten som innebär tre månaders heltidsanställning som lärare i en av Scanias stora kurser. Skulle besöka SSK lite då och då och även hålla teoretiska lektioner i Oskarshamn. Återigen ingen ansökan, utan tilldelning av ytterligare ett arbete. Ringer en ny tjänsteman i morgon? Varför händer allt nu? Egendomligt. Smickrande. Kaotiskt.

Inne i ett riktigt bra flow nu, låt det fortsätta. En olycka kommer sällan ensam, men det gör inte en lycka heller...

Chessecake

Publicerad 2009-02-08 14:08:23 i Allmänt,

Nyvaken, dock inte bakis trots gårdagens baluns. Firade Jerrys trettioåriga högtidsdag. Det var väldigt trevligt, med mycket god mat och en cheesecake som jag inkasserade flertalet bitar av. När man har svällt upp efter en stadig middag blir man så där obotligt trött, men efter ytterligare tre-fyra öl vaknar man till liv igen. Träffade väldigt trevliga männsikor och njöt vidare av dryckerna.
Kväll blev natt, och strax efter två gav vi upp. Tröttheten hade återigen tagit överhanden och denna stund på dygnet saknas botemedel mot sånt.

I morgon inleder jag min nya karriär. Känns väldigt bra. Dagen som komma skall präglas av intern utbildning, ja hela veckan ska studeras, inte så hemskt mycket fysisk arbete direkt. Nu är det snart dags för sport igen, fotboll, vilken kultur det är alltså. En dag ska jag besöka Storbrittanien igen och dricka många pints och kolla på världens bästa fotboll. Så jag hoppas tipset ska ge mig miljonerna som jag saknar...

Nyklippt

Publicerad 2009-02-06 20:44:21 i Allmänt,

Nyklippt, "cykelhjälmen" som lyste upp min skalle förut är ett minne blott. Måste se anständig ut. Kan inte se ut som grottmänniska längre.:) Visade ingen som helst barmhärtighet mot håret som växer lika fort som brännnesslor om våren. Besökte staden som det antingen blåser eller regnar i, Kalmar. När man vet vad man ska leta efter eller köpa går det i expressfart. Käkade en "mellan" i IKEA-resturangen.

Kvällen ser ut som följer, en spelkväll med Gunnar på Oknö ända fram tills morgontiden dimper ner i brevlådan. I morgon blir det fest hos Jerry Tannerstedt, han fyller 30 år idag! Mycket stort grattis på dig polar´n!

Mår bara bättre och bättre, det känns så förlösande att allt ordnar sig. Jag är på vägen igen, finns ingenting som kan slå ner mig i diket igen. Aldrig mer.

Instrumentpanelen

Publicerad 2009-02-05 19:20:41 i Allmänt,

Det ska studeras på Scania. Jag tillhör inte den stora skaran som har för avsikt att göra det. Väljer att utbilda mig inom företaget. Många vägar att gå. Anledning till detta handlande? Tja, vad ska jag med kemi och fysik till? Intresset är obefintligt. Jag vet att en sten faller till marken när man släpper den och en rökbomb är ingen konst. Slutdiskuterat.
Idag avslutade jag min tjänstgöring på line 6 och tillträder instrumentpanelsavdelningen nästa vecka. Spännande. Efter en sista utstämpling åkte jag hem med hanna, skulle besöka bankiren, av praktiska skäl. Smidigt och elegant.

Känner mig numera väldigt pigg i sinnet, tröttare i kroppen dock. Tar en dag i taget, finns inga genvägar där. Många kapitel kvar inom detta ämne att skriva av sig på. Bloggen, som är ordentlig välbesökt, har hjälpt mig genom allt det här, så här långt. Nyttigt. Skriver alltid med stor försiktighet, personliga känslor kommer aldrig publiceras. Respekt för individen kallas det...

Slut- i morgon...

Publicerad 2009-02-04 18:16:26 i Allmänt,

Slut- i morgon. Torsdagen kommer präglas av minnen, viss mån av avsked och en liten gnutta ångest. Jag lämnar en trogen avdelning för en annan. Det känns bra, verkligen skitbra! Sex år på Scania, samma avdelning. Det var dags för en förändring, inte bara i mitt privatliv således också på jobbet. Jag genomför min plan, min väg och mitt liv. Det är mitt enda ansvar. Tänker i termen Tobias nu, min resa, i singular. Vad kan gå fel? Inte ett dugg. Nej.

Besökte hannas nya bo igår, det var fint och vi hade verkligen trevligt. Åkte givetvis dit i egenskap av god vän, åkte hem i samma kategori. Just nu, bäst för oss båda.
Rått och kallt det är vädrets regi, obotligt känns det som. Längtar efter sommaren med allt vad det innebär. En utlandstripp skulle sitta fint. Har en del planer jag vill genomföra, jag ska det, i sinom tid. En fantastiskt bra dag idag, känner mig glad och tacksam för vad jag innehar och vad det i sin tur innebär. Dimmerbelysningen i tunneln lyser bara starkare och starkare. Om EoN skulle tillhandahålla elen för den tunneln skulle de göra en förmögenhet precis här och nu.

Min viktkurva pekar snett uppåt, och med två kilo extra och lite brunare ton i ansiktet ser man genast friskare ut. Två kilo gör mycket, nu vill jag dock inte lägga på mig en hel bearnaisesåstunna för det. Lugnt, men stabilt går jag mot bättre tider...

Ja

Publicerad 2009-02-02 21:36:04 i Allmänt,

Tjänsten tilldelades mig. Inga trumvirvlar i bakrunden och inget tacktal heller. Det var aldrig spännande, blev som sagt  erbjuden. Det blev ett rungande ja. Kunde inte neka. Äventyrlga ovisshetsresan ska ta sin början inom kort, datum är dock inte bestämt. Men antagligen innan februari månads slut.
Har varit en kreativ dag för mig, hunnit med mycket. Ringt lite samtal, huggit ved, fixat kaminfläkten varit hos jerka och snackat dynga och ännu mer dynga hemma sen när tipset gick åt fanders. Men men, varit i händelsernas centrum och den rollen trivs jag i.

Sitter framför en ljudlös teve, katten ligger bredvid och det är fruktansvärt varmt med en brinnande brasa härintill. Har skrivkramp, trots alla intryck från dagen som gått är man fortfarande ganska tom. Vad har man gett sig in på egentligen? Blickar framåt, ser tiden an och försöker hinna ikapp livet som sveper förbi. Det är februari nu, det är dags att haka på resan som känns oändligt lång.

Skräckblandad förtjusning

Publicerad 2009-02-01 00:15:00 i Allmänt,

Berg- och dalbanar in i ensamheten. Skallen snurrar av förväntan med en skräckblandad förtjusning. Livet tickar som en billig äggklocka och jag står i ett vägskäl. Trygghet inklusive stamp i vatten eller äventyrlig ovisshet? Det är frågan. Men det är dags att släppa taget, får falla in i något okänt. Spännande.

Frågor som jag har, söker svar. Känner mig dock redo att möta tillvaron på annan position. Hursomhelst, helgen ger mig en rättvis bedömning av ett slutbesked, ja eller nej.
Har spenderat kvällen med fotboll och poker utan framgång. Mår fint i goda vänners sällskap, men i ensamhetens närvaro söker jag svar på mina frågor. En viss berusning gör mig ineffektiv så här under söndagsmorgonen dessutom. Öl dräper hjärnceller, inte tvärtom. Fakta.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela