Betala för tortyr?

Publicerad 2012-01-26 10:18:10 i Allmänt,

Jag sitter med mobilen, slår numret till tandläkaren, suddar och slår igen. Det är nästan fem år sedan jag var och kollade upp mina gaddar senast och jag verkligen ryser av tanken att sätta sig mig stolen igen, pröjsa ett par "tuss" och lida under tiden som behandlingen pågår. Jag känner runt med tungan hur många hål som skulle kunna finnas i käften och kan nog få det till tre. Sedan brukar det aldrig vara hål där man tror utan på ett helt annat ställe än man trott. Skräck vill jag inte kalla det, en avsky, ja. Det där gnisslande plastgolvet mot vinterkängan, doften i lokalen, en gammal dam med rullator som väntar på sin tur, tjugotre olika Hemmets Journal som ligger på bordet i väntrummet. Jag dömer verkligen ingen tandläkare, de är duktiga på vad de gör, helt klart. Men jag känner en sån hjälplöshet, och plånpoken blir tom och man har "inte fått något för det". Tandläkarräkning är så sjukt abstrakt. Egentligen betalar du för att gå därifrån med heden i behåll och tanken av att det fanns inga hål. Då är du en vinnare. Du har spenderat ett par hundralappar och allt är okej. Någon gång i mitt liv vill jag vara en sån patient. - 450 kr blir det då Tobias. Inga hål, det är väl skönt att veta? Tortyr beställd nu. Fyra röntgenplåtar så kindpåsarna blir blodiga ska tas. Varför är de där plastbitarna så vassa? Förbättringsarbete på dom tack! Dagarna är räknade och plånboken håller andan.

Isracing

Publicerad 2012-01-17 20:46:44 i Allmänt,

Idag har jag upplevt en ovanligt trött tisdag. Om man inte somnar i tid får man verkligen sota för det dagen efter. Jonas ringde idag, frågade om vi skulle hälsa på i Kumla den 11 februari. Får kolla om vi får kattvakt för det första.

Isracing i Målilla på lördag, hmm kommer det bli av? Mild väderlek nu för att kunna fixa så tjock is. Har inte bestämt mig för om jag ska åka, har ju aldrig sett det knappt på teve. Lär gå undan i svängarna helt klart.

Kapten Röd

Publicerad 2012-01-11 11:45:25 i Allmänt,

En halvtimmes morgonpromenad, nyanländ Oskarshamnstidning i brevlådan och en stark kopp kaffe ur mr Tassimo och livet leker.

Dessutom väntar middag, ragger hos mor och far. Gutt.
För övrigt vill jag spränga mitt alfabet högt i skyn därför att skrivkramp råder.

Fick en skiva i julklapp, Kapten Röd. Göteborgskille som lirar reagge på svenska. Fantastiskt bra helt enkelt.

/T

Operation möblering

Publicerad 2012-01-07 23:27:31 i Allmänt,

Göteborgsbesök. Rebeccas föräldrar, mina svärföräldrar då följaktligen. Varit kreativa och flitiga under helgen som gått. Möblerat om och köpt lite nya grejer på Ikea. Skönt att göra ett blixtryck och sluta med dåliga ursäkter om att vara för trött eller krasslig.

Junior vm-guld för Sverige. Mäktigt. Satt uppe i natten med svärfar och såg ryssarna dansa "kalinka" på läktaren. Fullständigt utspelade. Senast vi tog guld var 1981, ett bra år eftersom jag föddes då. ;)

Jonas ringde och sa: "Första gången" på Citygross nu.
Wow, välkommen till 2012.

Så där ja...

Publicerad 2012-01-05 06:00:11 i Allmänt,

Glory glory Man U. Not. Så skönt att krossa överskattningslaget från den gamla industristaden.

Newcastle United- Manchester United 3-0
Skönt.

Mönsteråssyndromet

Publicerad 2012-01-04 22:38:05 i Allmänt,

Mönsterås, en fantastisk idyll på den ostligaste delen av Småland. Även kallad ostkustens pärla, ja det mås i Mönsterås.
Jag är själv född och uppvuxen här.

Köpingen, Londons Oxford street är invånarnas samlingspunkt nummer ett. Och Statoil förstås. Här tankas det, samlas till samåkning och original och kändisar kikar in då och då.

Men...
Trafiken måste man ha koll på. En bilist ligger gärna och slickar mittlinjen och vid en parkering kan två-tre däck stå utanför linjerna och gärna på en plats där parkeringsförbud råder.
Cyklister och gående kan ofta ses på bilvägen trots att gågatan ligger bredvid. Hur tänker folk?

Mönsteråsare, vissa i alla fall kan sakna humor. Man tar allt så allvarligt jämt. Är det något i dricksvattnet? Eller i röken ur skorstenarna ute vid bruket? Lösning saknas. ;)

England/Skottland- Sultans of swing Del 4/4

Publicerad 2012-01-04 13:43:44 i Allmänt,

Sista delen av vårt brittiska äventyr. Lämnade Newcastle, fader till Mark Knopfler och Dire Straits och åkte vidare mot Skottland. Kände lite vemod eftersom äventyret snart skulle komma till ett slut.

Checkade in på ett modernare hotell i Edinburgh och åt en icke brittisk frukost sista dagen. Vi strosade runt i den skotska huvudstaden, besökte slottet där jag inhandlade en souvenir till frugan. Slog ihjäl de sista timmarna i parken som vid denna tid stod i full blom. En yngling lirade säckpipa vid busstationen när vi steg på bussen till flygplatsen. De sista punden spenderades och vi var trötta, dock väldigt nöjda.

Så här i efterhand, vilken resa. Enormt roligt. Tack.

Ingredienser

Publicerad 2012-01-04 05:02:40 i Allmänt,

....Psst, god morgon. Följande ingredienser lärde jag mig äta det gångna året:

Makrill, lax, champinjoner, majs, broccoli, vitkål, rödkål, grönkål, palsternacka, kålrot, bostongurka, skagenröra, senap samt kantareller.

Lycklig man, bättre man men....

Publicerad 2012-01-03 19:06:28 i Allmänt,

Hemma igen efter dagens kneg på Scania. Bjöd över mor och far på middag och njöt av bröllopsdvd à la Dahlin. Fantastisk dag. Lycka. 2011 var året jag tog mig extra hårt i kragen. Började hjälpa till mer, började laga mer mat och verkligen åt innehållet ur samtliga rätter. Ska fortsätta på samma spår, för det är så synd att missa en massa.

Mörker när man vaknar, mörker när man åker till jobbet och mörker som blir väldigt påtagligt vägen hem. Vinter, utan snö. Så kan man se sin tillvaro. Om man vill. Lyckligtvis har jag lyckats tänka om, tack vare min fru. Se det positiva, tänk i samma bana och lyxa till vardagen lite. Som igår. Bakade scones till Rebecca.

MEN, jag kan inte avsluta ett inlägg utan att dela ut dagens ris. Utanför vår kåk står ett vägarbete sedan mars, förra året. Snälla, kan ansvarig myndighet återställa vägen som förstörts? Hur svårt kan det vara? Jag räknar kallt med kompensation och kanske ett "förlåt oss" i TV4 för vårt färgglada utstyrsel till vägarbete. Skäms för bövelen!

2012

Publicerad 2012-01-03 06:19:53 i Allmänt,

Nytt år och nya möjligheter, men även omöjligheter. Varje nyår tänker man samma sak. Detta året ska bli mitt. Inget undantag görs för min egen del heller, men jag tror det kommer bli grymt. Bloggen har legat nere väldigt länge, men beslutade för att hjärt och lungrädda densamma i samma ögonblick som bomber och raketer färgade himlen, likt en prideflagga mellan åren.

Vad hände 2011 egentligen? Mycket. Jag gifte mig med min Rebecca i juni, besökte de brittiska öarna i april (30 års present). Höjdpunkterna.

Det jag minns från året som gått som var det värsta är utan tvekan massmorden i Norge. Idioti.

Hursomhelst, se upp kära vänner! Bloggen lever....

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela