Bananas på Panelen

Publicerad 2010-11-30 01:05:00 i Allmänt,

Personalfest på Instrumentpanelen i lördags. Som så många gånger förr hade vi riktigt roligt. Det slår aldrig fel och stämningen på linen nu är så påtagligt bra. Alla är på bra humör, antagligen tack vare den kvällen. Ur min synvinkel var i alla fall lördagen perfekt. Tomas och jag åkte runt halva Kalmar län T & R för 31 kronor. Ingen smålänning kan klaga på det. Gratis är gott. Gjorde egen premiär som åskådare till Stjärnan Bandy. Dessvärre var det svinkallt, men mina övriga arbetskamrater hade med sig sin "bandyportfölj". En brun skinnväska. Likt Papphammar kanske? Ett järn i kylan värmer antagligen gott. (Känn er inte träffade ni som bor i Påskallavik;) )
Tårna hade sedan länge frusit till is när vi åkte till Big Bang. Utnyttjade omklädningsrummet, duscahde och bytte om. Steakhousebuffé stod på menyn. Det blev en besvikelse. Inte värt pengarna. Efteråt blev det bowling. Blandade resultat, blandat skick på människorna, ingen överraskning precis.

Blomberg stod för festligheterna inne i stan sen. Burkar och flaskor trängdes på diskbänken, drinkar spilldes i en klumpig skål, klackar i taket, en bag-in-box åkte in i ugnen för att värmas upp, en oskyldig stol gick i kras, luftgitarr blev kvällens instrument, spotify gick på högvarv (varav varje låt spelades i trettio sekunder innan någon annan ville höra en annan) Alla var glada. Människor av alla sorters kön, ålder och färg, inget spelar roll, den här kvällen kommer att diskuteras under många tillfällen framöver, den saken är klar.

Igår, det vill säga den klassiska "dagen efter" vaknade jag vid 9. Behövde fukta strupen. En Ibumetin och lite mer sömn senare var det dags för söndagsstek hos morsan och farsan. Trött, trots allt. Det första ljuset tändes i staken, och snön fortsatte att vräka ner. Rebecca och jag rensade garaget för att göra plats för bilen. Vilken otrolig lättnad att slippa skrapa och borsta. Förlösande.

Vardag

Publicerad 2010-11-25 18:13:25 i Allmänt,

Sablar snö. Skottat framför brevlåda och uppfart, dessutom kottat en myringång till huset. Burit in ved, sex säckar för att gardera sig om ovädret fortlöper. Till råga på allt, fyra kids följer min skyffel när snön yr innanför jacka och upp i näsborrar. Antar att de är rätt nöjda att deras farsa skottar hemma hos sig. Eller, så räknar de med att inte behöva hjälpa till med någonting. Bekymmerslösa. Sitter aningen mörbultad i soffan nu, med skitiga glasögon och mjukisbyxor. Typiskt vardag.

Tv-tablån utbrister skräpprogram, undantaget möjligen Lyxfällan, och jag sitter med tom blick och ska nog unna mig en näve pepparkaksdeg, passar bra till vädret för övrigt. Mindre än en månad tills tomten ropar ho ho och jag längtar faktiskt dit. Snö ska finnas, det hör julen till, så är det bara.

En tanke om väderlek

Publicerad 2010-11-22 17:29:24 i Allmänt,

Det fullkomligt vräker ner vatten i hela länet. Trafikolyckor avbryter mina låtar i bilen. Gång på gång. Obehagligt. Ännu har inte ens blixthalka infunnit sig, när snön anländer, töar bort, blir blask och fryser på under natten. Det konstiga är att många bilister är så fruktansvärt förvånade att det är halt ute när snön ligger vit längs gatorna. Som om att man inte förstår. Man lär sig aldrig att det kan smälla vilken sekund som helst. Snö innebär halka, hur skulle vi kunna missa det? Ändå ser man bilister som drar på längs E22:an. Den sista idioten föds aldrig. Sant.
Jag var relativt tidig med att byta sulor på bilen i år. Jag brukar vänta in i det sista innan lagen träder i kraft. På Sveriges Radio har man denna kväll/natt utfärdat klass 2 varning. I morgon bitti väntar jobb och kanske får man ta fram kvasten och borsta bort pudret. På vägen hem är det blött. Igen. Så många gånger om i våra småländska liv. Ska det vara vinter ska det få vara det också.

Vattenplaning, ett skräckfenomen. Personligen har jag råkat ut för det åtskilliga gånger. Vattnet suger tag i bilen och du är chanslös. Dessbättre har ingen människa, djur eller fordon varit i närheten. Hellre halka än vattenplaning för det sistnämda kan du in princip inte kontrollera. Halka kan förebyggas lättare. Lägre hastighet är ett utmärkt exempel. Hastighet dödar. Så enkelt är det med den saken.

Inglourious Basterds

Publicerad 2010-11-21 15:05:44 i Allmänt,

En vecka alldeles allena. Tillsammans med våra fem katter iofs. Rebecca har varit i Götet sedan onsdag. Lite speciellt läge, vi har inte varit ifrån varandra så länge sedan vi träffades. För egen del har jag betat av en massa Tobbe-filmer som inte skulle passa min kära sambo i smaken. Hooligans 2, Rock n Rolla och Inglourious basterds. Den sistnämnda går in på min topp 5-lista över de allra bästa rullarna ever. Jag hade mycket höga förväntningar på den filmen och den överträffade allt. Ett måste i en dvd-hylla.

För övrigt har jag jobbat en del, lördag förmiddag spenderades på Scania med administrativa arbeten. På lördagkvällen var jag hos Johan Fryklund och bevittnade tre fotbollsmatcher. Trodde vi skulle kamma hem 13 på tipset, men ack så svårt det ska vara. Visserligen är jag medlem i 13-rätts-klubben redan, men men....;) 

Under denna vecka har jag inte knäppt upp en enda pilsner, det får bli nästa vecka när intrumentpanelen på Scania goes bananas på Big Bang. Hursomhelst, i morgon kommer min älskling hem från Göteborg och rutiner skall återgå till normalläge både för henne och mig. Längtar.

En Mariestad mitt i natten.

Publicerad 2010-11-04 00:29:30 i Allmänt,

Onsdag, och sovmorgon till 11.15. Mmm, så får det inte gå till. Hursomhelst, inkasserade ett par vuxenpoäng trots allt. Planterade tulpanlökar runt om i trädgården (give me five) pantade burkar och donerade halva summan till välgörande ändamål. (tummen upp)
*Rebecca kommer in med en beställd starköl* Tackar...
För den skull är jag ingen alkoholist.

Träffade dessutom en läsare till denna blogg vid pantcentralen, fick beröm för mitt verk här på webben. Tack Maria. Nu sitter man och slöar framför teven samtidigt som Lexus försöker lägga sig över tangentbordet.

Over and out.



En Vend(l)a till Uppsala

Publicerad 2010-11-01 11:57:17 i Allmänt,

Efter en extremt hetsig vecka på jobbet var helgen verkligen önskad. Framförallt för att vi skulle resa bort. Det är alltid roligt. Uppsala.
Swebus Express i stället för bil denna gång, men förmodligen aldrig mer under förutsättning att inte vägarna är snöbelagda. En lång resa uppåt i landet med två ungtuppar som sparkar i sätet bakom och med två trafikolyckor som senarelägger ankomsttiden.

I Uppsala umgicks vi med Andreas, Heli och Venla, spelade kort, fikade, besökte lite oväntat Domkyrkan. Mäktigt ändå. Adde och jag skulle dra ett par serier i bowling, men ett banpris på 395 kr/timme gjorde att vi snålade ur. Gick lite på stan och strosade runt.
Väldigt mysigt att umgås lite med alla tre och Venla är förmodligen Sveriges gladaste barn. Enligt Rebecca höll hon låda någon morgon under helgen, men det hörde aldrig jag eftersom jag mer eller mindre är narkossövd under natten.
 
Hemresan gick desto bättre. Kände mig mer förberedd då med mer lektyr, kortlekar för 39 kr styck och helt andra resenärer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela