Skakad

Publicerad 2009-06-28 12:05:27 i Allmänt,

Resan till Laxå var riktigt rolig och lärorik. Och inte växer man ifrån barnasinnet heller. När jag frågade om vi kunde få köra lite brandbil så blev man som ett barn på julafton. Det var visserligen bara en kort sträcka, men automatlåda och högerstyrd lastbil, har man full koll på att inte köra över någon gnällbältisk kollega:)

Lördagen var det dags för att slå gräset mellan grannen och mig. En meter högt gräs som bevittnar om igenvuxen och obehandlad samt bortglömd häck som behövde pimpas upp. Trimmade ner eländet och efter en halvtimme med full gas med en trimmer så är man ganska mör i armarna. Dessutom tappade jag ett glas i golvet när jag kom in för att smörja munlädret. Skakade som värsta alkoholisten dagen efter. Och än idag, söndag har det inte lagt sig. Hmm.

Extrem hetta idag också, har inget för mig idag. Funderar på en Oknö-tripp och ett dopp i havet. Skulle behöva det!

Laxå

Publicerad 2009-06-24 23:22:15 i Allmänt,

Hetta. Vilken värme som värmt upp ens bleka vinterskinn idag. Lunchrasten på Scania, ute utanför måleriet var rena rama grytan. Väl hemma, hjälpte jag farsan med att sjösätta båten. På vägen ut märkte vi att skivan som går mellan relingarna var glömd hemma. Inte så lätt att manövrera en båt med åror, stående/sittande på huk, var nära på att komma in bland vassen. Med envishet och armstyrka undvek jag totalt fiasko, antagligen till publiken på bryggorna stora besvikelse.

Uppe hos Scaniahälsan idag, genomförde ett hörseltest och resultatet blev "perfekt hörsel". Men sköterskan var inte så nöjd med mina vana att lyssna på musik, högsta volym på min Ipod varje dag. Men man kan inte lyssna på musik på låg volym, hur lyckas man med det? Kan man inte lika gärna strunta i att lyssna alls då?

I morgon torsdag, väntar över tre timmar till Laxå, i buss. Spännande studiebesök, i egenskap av guide och gruppsamordnare på panelen. Men resan dit kommer bli lagom het, med tanke på dagens väderprognos.

Syntax error

Publicerad 2009-06-22 16:30:20 i Allmänt,

Midsommarhelgen är förbi. En lugn tillställning blev det tillsammans med familjemedlemmar. Lördagen följdes upp av mer öl och kubb- och kortspel, samma sällskap som ovan. Söndagen blev ytterligare en dag som bara passerade i revy, kroppen var fysiskt med, dock inte tankeverksamheten. Klippte gräset, både hos mig och hos mor och far. Hjälpande hand.
Eftermiddagen kom suget efter Nutella tillbaka. Åkte till Konsum, skulle köpa kex, men i ren reaktion tar jag en kundvagn och glömmer sonika bort vad man skulle köpa. Den faktiska tiden inne i butiken var närmare tjugo minuter, när mina två hjärnceller plötsligt blev polare, och fram till disken gick jag i fruktansvärd pinsamhet med ett paket mariekex längst fram i den stora vagnen. Åtta kronor tack. Vitaminbrist, vätskebrist leder till kollaps i huvudet. Hursomhelst, sedan Netto, sjuhundrafemtio gram Nutella, hem.


Miljoner saker att verkställa denna måndag, men skallen hänger inte med. Syntax error.

Stockholm

Publicerad 2009-06-15 16:13:42 i Allmänt,

Föregående helg var en hektisk sådan, Stockholm. Var där i egenskap av företagare och det var fantastiskt roligt. Inspiration och motivation. Det hela ägde rum på Johanneshov, jag bodde på Quality Hotell Globe, drygt hundra meter från Hovet. Utsikten på den nionde våningen var emellertid själva Globen, dock en mäktig sådan, speciellt i mörker. Hotellet höll mycket hög standard, kaklat badrum, stort badkar, dubbelsäng och för at inte prata om frukosten, som för övrigt avnjöts tillsammans med en tom Globen, snacka om kalsongavstånd. Mäktigt.
Regn, tre dagar regn, spöregn, blött överallt hela tiden och för första gången i mitt liv packade jag en väska som varade i tre dagar och inte två veckor.

Adde med fru höll till på något sunkigt hotell, någonstans i utkanten av stan. I deras beskrivelse av rummet där de bodde dras till anknytning av Paldiski Palace i Estland från Torsk på Talinn. De spenderade en tid hos mig mellan seminariets alla pauser och det var av både njutnings- och praktiska skäl.
Hursomhelst, bussresan hem var inte barmhärtig, åtminstone inte för de två skinkhalvor du föddes med. Fy. Oförskämd busschaufför (helt enligt planerna) såklart.

Väl hemma möttes jag av en "galopperande" katt som uppenbarligen saknat mig, givetvis ömsesidigt.

Spotify

Publicerad 2009-06-09 21:48:02 i Allmänt,

Sädårja. Den fantastiska mytomspunna Spotify har installerats på min dator idag. Tack Adde. All musik finns tillgänglig, emellertid kommer man inte på de låtar man verkligen vill lyssna på när man är framför skärmen, utan typ några hektar bort. Typiskt, tror många känner igen sig.

Sista dagen i morgon i Oskarshamn denna veckan, skönt att besöka Södertälje, fick beviljat att åka dit och det ska bli väldigt intressant. Helgen som följer spenderas med redan nämnda bror i Stockholm. Vill bort, se annat, lukta tunnebanesäten om jeansen och se duvorna skita ner hela Globen. Bryta vardagen.

Kort inlägg i afton, ganska upptagen ska medges.


Frenesi

Publicerad 2009-06-08 16:50:27 i Allmänt,

Söndagen var en dag i kreativitetens tecken. Städning, tja det var prio ett denna soliga, dock blåsiga söndag. Toaletterna städades på värsta Statoil-manér och det är receptet på en ren toalettskål det mina vänner. Dammsugaren fylldes till bredden av allt baguette-färgat hår från Lexus, torkade golven, dammade och tvättade återigen. Ett telefonsamtal bort ledde till en buffé på Nynässerverigen (vilken potatisgratäng, du milde).
Sedan väntade en inlinesrunda, dessvärre inte så lång sådan, men snabb. Rätt musik leder till rätt harmoni i kroppen och det är svårt att hålla tillbaka farten och man fullkomligt flyger fram. Frihet.
Lovade att ringa Jerka, verkställde mitt löfte. Slutade med en sväng till Blomstermåla för en kopp kaffe och ett allvarligt snack om New York. Planerade lite på skoj, det är långt ifrån billigt, men andra sidan, vilken fantastisk upplevelse, på andra sidan jorden för övrigt.
Sista processen jag genomförde innan jag slog av mitt höga blodtryck, var att sy i en knapp på mina svarta skjorts som jag tappat. Och efter den aktiviteten som slutade med lycklig utgång, förklarar jag mig härmed som vuxen, på riktigt.

Måndag, vardagen är tillbaka i stor stil. Efter skiftets slut åkte jag hem i ett spöregn utan dess like. Det var sån här skur, som smäller frenetiskt mot rutan. Man sitter och koncentrerar sig till maxnivå, spänner nacke och axlar för att överhuvudtaget kunna se ut. Obehagligt. Regnet vägrar ge upp, och jag sitter här med ett välförtjänt samvete av gårdagen. Film väntar, en glad sådan, den speglar mitt humör. 

Svensk klagodag

Publicerad 2009-06-06 22:50:02 i Allmänt,

Sverige nationaldag i all ära, men där upphörde visst hurra-ropen ganska omgående. Landskampen, shit var ska man börja? Just nu är jag alldeles för deppig för att på något sätt kunna referera hur dåliga vissa spelare är. Trettiotusen på läktarna på Råsunda, nationalsången ljuder över Stockholm i operaformat (!) vinna eller försvinna är förutsättningarna, hur skulle vi kunna missa det?
Dålig straff, feg coach och en benprotes förstör en kväll som skulle bli en dag att minnas för oss fotbolsälskare. Katastrof.
Havregrynsgröt, pölsa och tio Tuborg, ikväll hade jag velat vara dansk. Grattis!
Luften gick ur mig, mina ord talar uppenbarligen sitt tydliga språk på hur motiverad jag är att berätta om dagen som gått.

New York

Publicerad 2009-06-05 23:16:35 i Allmänt,

Längtan. På gränsen till besatt av en trip till USA. Vill så gärna besöka, kanske världens mäktigaste stad, the Big Apple. Googlar på New York och drömmer mig bort. Medryckande. Finns så otroligt mycket att uppleva, Manhattan i synnerhet med frigetsgudinnan ett stenkast därifrån. Ground Zero ligger i centrum av den världskända platsen. World Trade Center som så glamoröst stod i all sin prakt och lyste upp staden för snart åtta år sen är tyvärr historia. Staden förlorade sin fantastiska siluett. Empire State Building. Times Square. Resan ska bli av. Tveklöst.

Morgondagen mening regiseras av Sveriges landskamp i fotboll mot Danmark, det är vinna eller försvinna. Känner mig ganska lugn just nu inför det, men när nationalsången ljuder över Råsunda kommer pirret i magen infinna sig. Vinst. Allt annat är ointressant.

Skulle ringa Adde ikväll, men han var tydligen i grannlandet i öster. Kattis mår mättre, skönt! Ta hand om er Dahlins.

Over and out.

Volvodoktorn

Publicerad 2009-06-05 00:03:35 i Allmänt,

Helg, ett underbart ord. Vem har uppfunnit det?
I morgon väntar dock byte av bromsrör hos Volvodoktorn. Kan ju vara begåvat att ha fungerande bromsar om man skulle få för sig att nita för någon cyklist. Cyklister måste vara den trafikant som saknar självbevarelsedrift av alla trafikanter. Var ytterst nära att smälla med en medarbetare idag på väg från kneget. Omdömeslöst, bekymmerslöst cyklar de hur som helst. Tankeverksamhen hos dom är fullständigt obefintlig.

Lexus har rymt den lille skiten, förmodligen kommer han lagom tills det är dags att bita i örngottet. Planerar en kik på NHL-finalen i natt, vore nice, men veckans tidiga mornar gör sig ganska snabbt påmind om att sömnen ligger efter, återigen. Tjänstefel.
Ser fram emot den resa jag ska åka på tillsammans med Jerka i sommar! Cool idé, måste bara fixa ett pass och ett par Twinrix i huden, huga!

Support

Publicerad 2009-06-02 23:31:04 i Allmänt,

Tack snälla mor och far, bröder med familjer, vänner för allt stöd ni gett mig under skilsmässotiden. Kan inte understryka nog vad det betyder. I morgon ska vi arbeta övertid (!) hyfsat oväntat men, det får man ta. Senaste dagarna har innehållit inlinesåkning, Caj Karlsson-musik strömmande ut från datorhögtalarna och en del Lexus-bus. Tittar nyfiket på en polare till honom, men de kostar ju ett par dollar att införskaffa en pälsboll till. En hane, maine coon, max fem lax, hur svårt kan det vara?

Sänder en hälsning till min svägerska Katrina som besökte akuten idag! Krya på dig!

Inlines

Publicerad 2009-06-01 16:08:25 i Allmänt,

En impulstripp med bil till Oskarshamn, en rejäl åktur med inlines. Det var söndagen den 31 maj det! Tillsammans med min nyfunna vän Linda begav vi oss ut i det underbara vädret. Åkte runt Scania, ut mot Döderhult och lite andra ställen. Spenderade två timmar på åtta hjul och ett försök av besök till en Frasse-fika i kök floppade ordentligt. Hursomhelst, lite käk på Sibylla samt en GB sandwich från samma kiosk, blev depåstopp innan färden fortsatte.

Efter Fridhemsgatan-backen var man hyfsat slut i benen och avslutade kvällen med lite skitsnack, kompisar emellan. Måndag idag och jobb, som vanligt. Vi har nu börjat vår fyrdagarsvecka. Allvarligt talat, hur varmt är det ute idag?? Ge mig semester, en kall öl och brassestol. Placera mig på någon fin strand med volleybollnät och ett saltvattenhav utan urin och tång så är livet komplett!

Ciao mina vänner!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela