Fullt ös.

Publicerad 2010-05-23 19:28:18 i Allmänt,

Födelsedagskalas. Rebecca, 24 år idag. Fick besök av mor och far, Jerry och Julia samt Rebeccas morfar med sambo. Tanken var att grilla, vilket vi också gjorde. Denna grillning, årets första, blev ett minne man sent lär glömma. Glöden var anonym och vi hade planer på att tillsätta mer tändvätska. En minut senare skulle vi inte behöva det, möjligen en pulverbrandsläckare. Åska, inklusive en rejäl hagelskur fick fart på glöden och i all adrenalin fick jag och Rebeccas morfar in grillen på altanen. Det blixtrade och dundrade och haglet kändes som japansk ryggmassage. Obehagligt. Emellertid slutade det i samma stund som köttet var färdigt. Puh.

Nu är hemmet utsmyckat med blommor och i sinom tid ska vi montera ihop en lampa som min älskling fick. I detta skede, i skrivande stund är jag helt slut. Grillningen tog kol på mig. Ha!
Nu ska vi snart in till Ester, låna hennes kattungar och mysa i sommarvärmen. Till veckan ska jag till G&B Arena, Dackarna kör hemma mot Valsarna. Dessutom ska vi ha en umgängesdag med Jerry och Julia. Eftersom Herr Tannerstedt, under normala omständigheter, bor i Bergen, Norge så får man utnyttja det när nu tillfälle ges.

Slutligen, Grattis min älskade Rebecca på din stora dag!

Dö fluga, dö!

Publicerad 2010-05-22 18:41:53 i Allmänt,

Solig sommardag. Effektiv Tobias. Varit i Kalmar och handlat födelsedagspresent till min älskling och klippt två gräsmattor. Grannarna fick äntligen se mitt bleka vinterskinn och en gräsklippare som strular när gräset och alla illaluktande maskroser blev övertaliga. När mattan var snaggad och alla pollenallergiker flytt sin kos sitter jag nu med datorn i knät, i väntan på att speedwayen från Prag ska starta. Det är fruktansvärt varmt ute och givetvis har jag inget samvete att sitta inne när speedway självlyser från tv-tablån. 

Trettiofyra minuter till start...

Kattungarna mår prima, de växer och snart kommer de att öppna ögonen för första gången. Fler bilder kommer garanterat. Våra vuxna katter ligger ute och glider på altanen i solen och jag önskar just i detta tillfälle att de kommer in och jagar bort den otroligt äckliga flugan som tydligen har bestämt sig för att irritera mig till vansinne. Detta exemplar drar sig till mitt hårvax, inte för att jag är en skit. Inte idag.

I morgon fyller min kära sambo år. Jag får ställa klockan i natt för att hinna upp innan henne, vilket aldrig har hänt. Inte ens när jag jobbar dagtid. Knappt.

Nitton minuter kvar till start...

Over and out.

Slut

Publicerad 2010-05-21 01:00:52 i Allmänt,

Tack för alla fina kommentarer, beträffande våra nyfödda kattungar, i synnerhet på facebook. I nuläget innehar vi åtta stycken. Maxgräns enligt svensk lag är nio stycken på ett hushåll, men jag kan garantera att fler blir det inte nu. Dessa ungar, tillsammans med mamman Ester ska finna nya hem. Så småningom.

Arbetskväll ikväll och jag känner mig alldeles slut. Svårt att hålla ögonlocken öppna, speciellt på vägen hem. Hittade en gammal bränd skiva med Eva Dahlgren, " Vem tänder stjärnorna". Sömnpiller. Lyd ett gott råd, lyssna inte på Dahlgren om du vill hålla dig vaken. Det är som att jobba natt, ta två valium och försök se de omöjliga Harry Potter- filmerna i ett sträck. Det slutar bara på ett sätt.

En dag kvar till helgen. Äntligen. Blir bl a en Kalmarvisit på lördag, ska inhandla något fint till min älskade sambo som fyller år på söndag.
Ska ta tag i min blogg nu och göra den till just vad det är. Inte bara ett klotterplank.


Tillskott

Publicerad 2010-05-20 13:44:04 i Allmänt,

En vecka sedan mitt senaste inlägg kom innan dagens ord. Vi har äntligen fått tillskott signerat vår "hemlösa" honkatt Ester. Fyra friska ungar föddes under Norges nationaldag. Samtliga honor. (!) Efter många olika namnförslag och teman fick det bli något som påminde om grannlandet i väst. De fick sina namn från norska kommuner, Eide, Nome, Etne och Alta.

I tisdags tog jag en välbehövlig semesterdag, dagen innebar för den skull ingen semester. Floade upp nästan tre kubikmeter björkved innan kvällen rundades av med speedway, Vetlanda-Dackarna, på tv. 48-48 blev slutresultatet och Målilla-laget var närmare segern. Rune Holta. Grym.

Helgen som gick, KumlaDahlinarna var hos oss. Vi spelade Wii, bakade chokladbollar och köpte lördagsgodis tillsammans med alla tre smågrabbarna. Jonas och jag passade på att lira en timme tennis i Nabben, trots mitt nya racket bjöd jag inte upp till så mycket motstånd, men min sneda serve börjar dundra in på rätt sida om nät och linjer. Kul.

Till helgen väntar speedway grand prix från Prag, Tjeckien. Dessutom visas matchen mellan Blackpool-Cardiff, kvar till Premier League så det finns snabba cash att vinna under lördagen. Easy come, easy go.

Till sist, ett smakprov:)

Alta, Etne, Eide och Nome

3 dagar gamla, fr v Alta, Etne, Eide och Nome:)


Nome

Nome-minstingen av systrarna


Eide

Eide


Alta

Alta- största tjejen!


Etne

Etne- "Yrvädret" av de fyra.

Vinst

Publicerad 2010-05-12 21:19:31 i Allmänt,

Först och främst, grattis till mamma Mona! Med övertalning och bearbetning fick jag permission från hennes tillställning, kalas. Jag tillbringade tisdagskvällen på ovalen i Målilla. Sprang in i en gammal vän från rivalerna från Vetlanda, Malin. Jag skrämde henne en aning vilket resulterade i ett kaffedränkt matchprogram, pinsamt. Trevligt sällskap ändå:)

Matchen då? Tja Dackarna tog det med nöd och näppe tillslut, men det är oförlåtligt att matchen skjuts upp en halvtimme och man får se två traktorer köra omkring. 51-45 är verkligen inte övertygande men vinst är det enda som räknas från Dackarna. Rune Holta, vilken världsklass!


Chock

Publicerad 2010-05-10 22:08:49 i Allmänt,

Det skulle bli en helg i Göteborg i speedwayens regi. Det blev så otroligt mycket mer än så. Låt mig ta historien från början.
Tågbiljetterna till Götet uppgick till över tolvhundra när vi skulle beställa dom knappt två timmar innan avgång. Naturligtvis tog vi bilen. Under färden nämnde jag för Rebecca att jag skulle ringa Jonas när första heatet i Speedwayens Grand prix gick av stapeln. Ett smått leende fick jag som svar. Hon visste, visste vad som komma skall.
Väl framme lovades vi mat såsom alltid, denna gången dock lite senare eftersom vi väntade besök av Rebeccas farmor. Någon farmor kom aldrig.
Det ringde på dörren och först in i lägenheten var Kattis. Jag var blåst. Fullständigt. Hon mötte upp min chockartade blick, log brett och det hela övergick som skratt från hennes sida, innan hon avslutade garvet med hennes karaktäristiska nöff-ljud när hon flabbar som mest. Jag stod paralyserad. Stel. Vad gör ni här? frågade jag väldigt anklagande. Vi ska umgås med er får jag till svars av äldste bror som för övrigt hade odlat "wannabe-Harley Davidson" skägg och mustasch.

Hursomhelst, lördagen umgicks vi tillsammans på Liseberg med trädgårdsmässa. Åkte karuseller mest med Jonas grabbar och passade på en Balder-åktur tillsammans med ovan nämnda namn.
17.00- dags för Ullevi och speedway. Säger inte mer än så, speedway...behöver jag säga mer?:)

Söndag, och hemfärd. Hinner med ett besök ute i Frölunda, en kik på maine coon-kattungar. Farligt.
Hemfärd med ett olyckligt slut. För en grävling i alla fall. Innan Fliseryd körde vi på en med vänster bakhjul. Vi sprang ut för att kolla så att han var död. Nepp.
En tung och stor sten senare var hans lidande över. Agerade rätt, snabbt och smidigt. Nöjd, trots allt.

Summa sumarum, en fantastisk helg i Göteborg, som så många gånger för och komma skall.

Fredagen den sista

Publicerad 2010-05-07 09:36:44 i Allmänt,

Den sista lediga fredagen har inletts idag. Aldrig mer kommer man få det så bra och jag har beslutat att njuta lite extra. Njutningen som förmodligen inte kan kallas njutning innebär stillsittande på ett tåg mot Göteborg som avgår om drygt två och en halv timme.
Jag har väntat länge nu, dock inte på denna fredag, utan lördagen den 8 maj när Speedway Grand Prix går av stapeln på Nya Ullevi. Födelsedagspresent. Tillsammans med Rebecca och hennes föräldrar ska jag göra allt som står i min makt att få dom att älska sporten. Precis som jag. Gamblade på unibet.se på tre olika vinnare och jag har bara förlorat cash en gång tidigare på speedway så inkomster beräknas redan nu. Kung.

Sitter på ett bibliotek i Kalmar, studenter överallt. Inget konstigt med det. Mittemot mig sitter två tjejer som pratar blandad svenska och tyska och ropar "herregud" och håller för munnen, ungefär varannan fem-minutare. Lite irriterande. Hmm.

Du får avfärda mig som tokig

Publicerad 2010-05-02 01:51:58 i Allmänt,

Lördagsnatt i Uppsala, svårt att bli trött. Försöker. Resultatlöst. Redigerar mina listor på spotify och packar så smått inför morgondagen och den omöjliga och oändliga resan mot Smålands gränser går av stapeln. Helgen har varit väldigt roligt, det slår helt enkelt aldrig fel. Testade Adde och Helis bil idag, Toyota Avensis. Automat. Läskig känsla att glida runt i en bil utan växellåda, men man fick nästintill hålla i vänsterbenet så man inte "frikopplade" av misstag vilket skulle resultera i tvärnit i Uppsalas innerstad. Dessutom fyndade jag ordentligt i Gränby Centrum med rabattkuponger i högsta hugg. Glad.

Kvällen som gått har vi sett Avatar (66 kr på Media Markt!), spelat kort och SkipBo. Nu börjar faktiskt ögonlocken så sakteliga glida mer och mer nedåt. Ska nu dra på mig nattmössan och glida in i dimman.
Sist men inte minst, lyssna på Caj Karlsson- "Du får avfärda mig som tokig".

"När du svär över bilreperationen
som kostade tretusen spänn
lagt en tia till frälsningsmissionen
för dom som mist både liv och lem"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela