Orden försvann

Publicerad 2013-09-27 18:17:09 i Allmänt,

Igår slog vi två flugor i en smäll med två olika sjukhusvesök. Först ut var utvärderingen om mitt knä som läker väldigt fint, men en stor samling vätska återfinns fortfarande runt knäskålen. Möjligtvis är ena miniskern skadad och då blir sjukskrivningsperioden längre. Just nu är jag borta från arbete till och med den sjätte december. Man ska göra en ytterligare röntgen inom kort för att utesluta eller bekräfta eventuell kompletterande skada.

Besök nummer två var desto roligare. Ultraljud och allt såg jättefint ut. Bebisen hade mycket aktivitet för sig och vi fick se när den slickade på sin egna hand. Så cool upplevelse. Ord försvinner lätt och man blir så kär. Vi längtar tills den lille/lilla tittar ut!!

Silly Season del 2

Publicerad 2013-09-23 09:27:23 i Allmänt,

Darcy Ward lämnar Dackarna för Piraterna. Får inte Målillaklubben några värdiga ersättare för Lindgren och Ward så skiter jag i speedwayen nästa år. Vill helst se Tai Woffinden och Emil Sayfutdinov köra för oss kommande säsong till och med Nicki Pedersen är välkommen! Piss!

Silly Season Speedway del 1

Publicerad 2013-09-18 18:02:34 i Allmänt,

SM-finalen avgörs om cirka en timme och redan nu kan man följa den så kallade "silly season" på aktuellspeedway.se. Eftersom motorcykelförbundet Svemo ändrar regler från varje år så är det alltid ett pusslande att få ihop lagen till varje säsong. Rykten hit, och rykten dit. För Dackarnas del har de i skrivande stund blivit av med Fredrik Lindgren till Indianerna till min brors stora förtjusning och entusiasm. Jag själv är inte nöjd med det alls för varje lag MÅSTE ha tre svenskar i uppställningen varje match och det kryllar inte de med så god kvalité som Lindgren.
Jag hoppas dock att de värvar utländska förare av världsklass såsom Ward, Woffinden eller Sayfutdinov. Två av dom och jag skulle bli tillfreds med det. Sedan gäller det att öppna plånboken och försöka värva svenskar. Som det ser ut nu så ser Indianerna riktigt starka ut och med det laget de har värvat så är inget annat än ett SM-guld till Kumla ett fiasko. Punkt, på del 1.

Loppisfyndat väldigt lokalt.

Publicerad 2013-09-13 19:01:06 i Allmänt,

Fredagen den 13 är snart till ända och än så länge är jag icke drabbad av någon slags otur. Ett stenkast från mig, har jag idag fyndat en skjorta, t-shirt och en liten "lekhörna" med smart förvaring och någonstans för kommande nytillskott att kunna pyssla, måla, bygga lego och allt annat som inte stoppar ett barns fantasier. Helnöjd.
R gör återigen ett monsterpass på jobbet. Jag tar tillfället i akt och avslutar dagen med att städa undan och fixa med tvätt...

Masterchef Australia

Publicerad 2013-09-13 13:44:37 i Allmänt,

Dagarna kommer och dagarana går. Det är nästan så att jag glömmer att jag är anställd ibland. Det känns som en arbetslöshet att bara gå hemma. Man tycker att man borde få så mycket gjort då, men det får man inte. Men i all rastlöshet här hemma, sätts teven på "on-knappen" mer än tidigare. Med minimal rörlighet, och till viss del rullstolsbunden (inte beroende, men det används för vissa aktiviteter) så borde man vid trettio plus gå upp i vikt. I synnerhet när man tittar på Masterchef Australia. Ett härligt och spännande matlagningsprogram där man alltid måste äta något, varje gång man tittar.
Vikten är intakt på stabila 72 kilo, precis som innan skadan. Det är jag tacksam för. När man har en stund över så passar jag på att gräva i "Tradera-träsket" och visst har man gjort en del fynd som snart fyller min brevlåda till bredden.
På tal om fynd, vid klockan två i eftermiddag bjuder min granne, tillika arbetskamrat, in på loppis. Kanske kan man fynda lite grejer? Perfekt gångavstånd med kryckor, ungefär etthundrameter.
 
Gör jag ingen nytta alls? Jodå. Har suttit med viktiga papper och räkningar och sorterat. Färdig nu och det känns skönt att ha sånt strukturerat. Sedan blir det att fixa med tvätten, sortera, vika, skänka, släng m.m.
Nähe, gott folk, nu på med en snyggare outfit och sedan hoppa i väg för fina fynd, just around the corner...

Trötta familjemedlemmar.

Publicerad 2013-09-10 20:29:37 i Allmänt,

Trettontimmarspass för Rebecca idag. Såå imponerad att hon orkar med det. Sune är med henne och underhåller folket på arbetsplatsen och de lär vara lika trötta när de kommer hem.
Jag själv har känt mig hängig idag, inte riktigt på topp och kanske är det en förkylning på inkommande? Såg på reklamen nu. Tydligen så delas det ut en äkta landslagströja på betson.com om man registrerar sig? Hmm, hake?

Sverige mötte Kazakstan ikväll i en ytterligare VM-kval match, gutt med vinst, 0-1. Zlatan.

När mjölken stämplat ut...

Publicerad 2013-09-10 09:52:35 i Allmänt,

Kylskåpet börjar gapa tomt igen och jag förstår hur herrans massa gånger man är och handlar varje månad. I skrivande stund sitter jag i stolen, oförmögen att åka själv, och någon dag framöver här får jag deala till ytterligare en skjuts.
Trots att man storhandlar så måste ju bröd, grönsaker, mejeriprodukter inhandlas i sinom tid. Vill inte leva på ketschup och konserver heller. Dock kan jag planera måltider bättre men helt ärligt så är det suraste som finns. Och då blir det sällan bra.
Kanske ska man lyxa till det med en matkasse fram till dörren?

Tick tack mot en ljusare höst på mycket länge.

Publicerad 2013-09-09 12:58:10 i Allmänt,

"När hösten kommer och tiden gått för fort. När allt känns på rutin och redan gjort" sjunger Lars Winnerbäck i låten "för dig". Hösten har sannerligen anlänt då de grön-gula löven tackar för i år och faller till marken. Tiden har gått fort och man har fått en ny rutin efter semestern och i ens dagliga vardag som tillfälligt handikappad. Dock är ingenting gjort. Ett stort rörelsehinder är orsaken till det.
Vid denna tidpunkt nästa år, när löven faller till marken igen, har vi en bebis i huset. Tanken är både skrämmande men framförallt spännande.
Snart halvvägs in i graviditeten och det ska bli hur kul som helst. Så fort jag blir av med kryckorna ska jag fixa i ordning här hemma inför nytillskottet.
Tiden går och har gått så fort hittills och under hösten och vintern stundar så mycket annat som ska bli så kul. Livet leker just nu och jag är lika lycklig som tjuren Ferdinand innan han "satte sig ner"

En helt vanlig dag i kalendern

Publicerad 2013-09-07 17:59:40 i Allmänt,

Lördag och ett efterlängtande grand prix i speedway bankar på dörren. Efter Dackarnas bedrövliga insats i semifinalen mot Vetlanda ser jag fram emot att se den underbara motorsporten igen. Tippat som vanligt inför denna deltävling och gjort så mycket framgångsrikt under hela säsongen, förra satte jag dock inte. Tippat Ward, Hampel och två outsiders i Jonsson och Gollob. Hoppas på utdelning. En stimulerande känsla att en påsa kanelgifflar, med mitt namn på framsidan, ligger i skafferiet och väntar tills klockan slår 19.00. Hmm...
 
Fixat och donat lite här hemma medan R inbringar inkomst via jobb. Busat med Sune en stund ute, vikt tvätt och dammsugit. Tro mig, det är ganska tufft på bara ett ben, men finns viljan, finns motivationen. Jag klagar inte, smärtan i benet existerar inte längre och tabletterna ligger och samlar damm. Jag behöver inga. Skönt.

En bloggares återkomst del 36

Publicerad 2013-09-06 18:21:23 i Allmänt,

När man går hemma sjukskriven och oförmögen att köra bil är det nästan omöjligt att spendera pengar. Igår hjälpte dock farsan mig att inhandla de allra nödvändigaste. Matvaror, kattmat och kattsand. Vi längtar dock till att kunna åka till Kalmar och ta en fika och spana in nya prylar till bebisen som tittar ut 2014.
Det är obotligt tråkigt att vara hemma.
Dackarna åkte ut i semifinalen mot Elit Vetlanda. De gjorde kanske årets sämsta matcher och nu är elitserien över kan man säga. De var grymma under grundserien och det är det jag kommer minnas, med lite avstånd till det abrupta slutet.

Fisketur har jag hunnit med. Jerry och jag drog varsin gädda på 1 och 2 kilo. Härlig dag, men lite smärtsamt sedan på kvällen i knät, men det får man leva med.
Knät då? Tja, jag har gjort mitt första rehabiliteringsbesök. Superduktig sjukgymnast verkligen och jag känner att rörligheten återkommer dag för dag, även om mitt vänsterben ser löjligt ut i jämförelse med höger sida. Runt 20 september får jag, med stor sannolikhet, börja belasta benet. Då är det bara smärta som hindrar och kanske kan jag få trycka ner frikopplingen på bilen. Längtar och saknar det.
Jag saknar att gå, jag saknar att kunna åka inlines. Men jag ska inte misströsta, för det är så nära nu. Från den dagen jag kan gå igen ska jag alltid känna en tacksamhet att ha två ben. Alla är inte så lyckligt lottade...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela