Liverpool

Publicerad 2011-03-30 21:40:01 i Allmänt,

Tyvärr blev det lite ändrade planer inför England. Newcastle-Manchester United är inställd på grund av att United tog sig vidare i en cup som man spelar den dagen det var tänkt från början. Men men, jag hänger sällan läpp. Match blir det i alla fall i Liverpool, mellan Everton-Blackburn.
Hela upplevelsen är ju av sällan skådat slag och jag längtar till den brittiska halvön nu.

Jag har dessutom pimpat min nya fiskeväska med alla beten och krokar och dylikt. Alldeles nyss rodde jag hem två nygamla wobblers på tradera.com. Underbart att bara knycka objekt mitt framför ögonen på folk. Två wobblers jag hade under mina unga fiskeår och många gäddor har smakat plasten ifrån dom. Oslagbara.

Rebecca har börjat sin Lernia-utbildning i måndags och nu börjar man komma in i andra rutiner. Lägg därtill på den extra timmen som vi flyttade fram och iskalla mornar och sommarheta eftermiddagar. Det vill säga, vinterjacka till jobb-barlast från jobb. Irriterande. Men men...snart är det bara två månader kvar...

Newcastle

Publicerad 2011-03-20 17:28:12 i Allmänt,

Okej, då är jag gubbe. I alla fall om man ska lyssna på myter om åldern. Nu sitter man här, våren knackar på dörren, alla vänner och släkt har flytt sin kos och man summerar den bästa födelsedagen någonsin. Jag är överväldigad. Jag är extremt lycklig, och faktiskt inte enbart för att man får fina saker när man fyller år utan tanken på att andra bryr sig om dig. Älskar dig. Fantastiskt.
Slut på poesi nu.
Den 17 mars 2011 klockan 12.02 gick jag över i ett nytt tiotal. Ångest uteslutet. Det var min tur nu. Helt opåverkad av hur mycket jag fyller. Fick ett par Converse från min älskling, presentkort från Per och Linda, fiskeväska av Rebeccas föräldrar och bror, kontanter från Rebeccas morfar med sambo, fiskebok och en Grand Prix-biljett till speedway i Målilla i sommar av mor och far. Här kunde det räcka. Egentligen.

However...

De hade planerat så mycket mer än så. Ett paket återstod. Från alla Dahlinare. Ett paket som blev mindre och mindre för varje gång man öppnade det. Så här stod det i kronologisk ordning:
Presentkort på en kaffe i Ringarum--->Presentkort på en lunch i Nyköping--->Presentkort på en resa
till ett nytt land---> Välkommen till Skottland och Edinburgh--->  Tågbiljett till Newcastle---> 2 nätter på Copthorne hotell, Newcastle---> 12.45 lördag 16/4 Visning av St James Park på det bästa sättet genom...--->
Match! Newcastle-Manchester United---> Men du åker inte ensam! ---> Alla som viftar med vimplar hänger med. "Grattis Tobbe önskar Mamma, Pappa, Kattis, Jonas, Elias, Alfons, Lukas, Noah, Adde, Heli och Venla."

Det vill säga, jag, Adde, Jonas och farsan ska till Newcastle och se världens bästa fotboll. Inga respektive, bara grabbar och en ö full med pubar i alla hörn med obegränad tillgång till öl. Om det är något man ska göra innan man dör är det att se engelsk fotboll på plats tillsammans med 54000 vrålande britter. Premier League. "A dream come true" Mäktigt.

Vi ska givetsvis hinna med en speedwaymatch någonstans på de brittiska öarna. Förhoppningsvis även Greyhound Racing as well.
Chears! ;)

Kritik

Publicerad 2011-03-14 19:00:52 i Allmänt,

Diverse kritik från landets alla hörn om för få inlägg under året. Kritiken besvarad och befogad. Tja, det sved.
Ägnar detta alster till bror Jonas i Kumla, Julia i Bergen och kusin Eva i Gislaved.

Många undrar vad som händer om tre månader, jag avvaktar en stund till vad som inträffar då. Vill inte gå händelser i förväg.
Trettio år på torsdag sedan en fyrakilosklump föddes i Kalmar. Jag lider inte längre av en kris. Inbillade mig tidigare. Ska bli fantastiskt roligt att få besök från släkt och vänner helgen som kommer.

Helgen som gick grillade Rebecca, Per, Linda och jag korv, ett stenkast från Pataholm. Stressigt värre, åkte vi sedan till Blomstermåla för Bennysfesten Vårnöjet. Vi hjälpte till med servering, lottförsäljning samt städning efteråt. Kom hem mitt i natten för att några timmar senare åka till Kalmar med Per och Linda. Shopping. Hann med en snabbvisit till Öland för att äta sig propp på kroppkakor.
Scania flyter på som vanligt, fått en ny chef om jag inte skrivit det tidigare, och det mesta är uppåt. Sammanfattningsvis är jag otroligt lycklig och framgångsrik i det mesta jag åtar mig. Livet leker, och nikotintrollen är borta sedan tre månader tillbaka. Vad hette det? Karaktär, vill jag minnas.

"Paltkoma"

Publicerad 2011-03-05 18:35:51 i Allmänt,

Sitter i skrivande stund i Göteborg. Rebecca är ute och fikar med en kompis. Innehar en så kallad "paltkoma". Vi var hos Rebeccas farmor och åt pitepalt för ett par timmar sedan. Tittar ut genom fönstret i staden jag precis gick i och det värker i magen. Värkte ännu mer i magen när jag ser mitt senaste inlägg på bloggen, det vill säga när det skrevs.
Vår hundvaktsperiod är över. Summan av kardemumman blir ett klippkort hos veterinären med både hund och katt. Vi hade en del oflyt, men nu är allt förhoppningsvis över. Arbetet på Scania fortlöper som vanligt egentligen, vi ska dock dela avdelningen i två delar, vilket innebär en ny chef för mig. Nytändning.

Om knappt två veckor fyller jag år och det ska bli skitspännande. Bröder, svärföräldrar och vänner lär titta förbi hoppas jag.

"Drygt tre månader kvar..."

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela