Inspiration

Publicerad 2010-02-26 10:40:45 i Allmänt,

Befinner mig i skrivande stund på universitetet i Kalmar. Rebecca har lektion och jag försöker fördriva tiden. Den kalmaritiska dialekten finns närvarande hela tiden och jag ler inombords av hur roligt de pratar här. "Jag vill hau en kaffe och fira chokla´ bolla". Förhoppningsvis är jag snart en av alla dom som sitter bredvid mig. En almanacka i handen, kaffe i den andra, och ständigt på språng för nästa utmaning/uppgift på ny lektion. Önskan till studentlivet lockar avsevärt, speciellt nu och här.
Den 1 april flyr Jerry landet och blir norrman. Beundrar hans äventyrslusta och man inspireras själv att gå vidare. Växjö, Stockholm eller Umeå, vart blir det? Det kan dröja flera år, men då är det väl så. Drömmen och längtan kan ingen ta ifrån mig, i synnerhet inte motivationen.

I all rastlöshet och med alla internetsajter besöka två gånger spenderar jag tiden på facebook. Kollar in en massa alster på gamla klasskamrater och före detta Scaniaarbetare. Intressant.

No danger on the roof

Publicerad 2010-02-25 13:30:50 i Allmänt,

Snö, ett ständigt förekommande ord på bloggen. Hur skulle man kunna missa det? Efter att huset bestigits inser man verkligen att omnämnadet om snö är befogad. Sextio till sjuttio centimeter ligger packat på huset takpannor och till alla er som inte sett över era tak inför vintern, be Fader Vår Guds skull. Hustak raserar över landet och jag är inte beredd att vänta på den dagen. Väl uppe på toppen, efter ungefär en timmes snöröjning halkade jag. Gled ned längs plattorna på taket likt kvinnan i "Potatishandlaren" dock utan en sticka i baken. Mjuk landning. Skratt utbröt inombords. Upp igen.

Postbilen kom och stannade till. Hon klev ur, förväntade mig en tillsägelse för dålig skottning vid brevlådan, men kom undan utan varning.
-Snacka om evighetsgöra, ropade hon upp till mig samtidigt som hon sorterade posten.
-När du har delat ut posten i grannskapet är du mer än välkommen upp hit och hjälpa mig, sa jag. Postgubbar/kvinnor är inte bara trevliga, de är sociala dessutom. Åtminstone denna kvinna.

Ishockeysvettig. Nu, välförtjänt dusch.

Vancouver

Publicerad 2010-02-25 02:57:12 i Allmänt,

Vancouver-teve. En mening som snart andas ut. För alltid. Dock finns det fortfarande luft i dessa olympiska spel. Ishockeyslutspel. I skrivande stund håller Kanada på att krossa Ryssland. Makalöst. För övrigt är jag omedveten om hur många timmar jag spenderat framför OS. SVT och de fem olympiska ringarna uppe i det högra hörnet bränner saktaliga in sin symbol i rutan för gott.

Utanför fönstret slingrar sig små snöflingor ned och sysselsättning snöskottning blir mer påtaglig.
I ärlighetens namn undrar jag om vi någonsin kommer få höra "Vintern rasat" framfört i ett falskt tonart över Mönsteråsviken. Ögonlocken sviker min vilja att titta vidare, trots att det är årets hockeymatch. Jag trotsar tröttheten för OS infaller vart fjärde år, då får man helt sonika ta det.
Friskvårdsveckan på Scania fortlöper. Idag handlade det om stavgång och pilates, i praktisk form. Teorilektionerna är inte så tilltalande. Emellertid är det väsentliga ämnen man får en extra fördjupning i.

Polis

Publicerad 2010-02-23 09:32:10 i Allmänt,

Att sudda ut drömmar är befängt, man ska bejaka dom hela livet. Polis. Varför inte? Att spela likgiltig och bekväm förändrar enbart livet till något sämre. Poletten har trillat ner och mitt första delmål till polisyrket är att med heden i behåll skriva ett respektabelt högskoleprov. I höst ska jag genomföra mitt allra första. Det kan dröja flera år innan antagning, men gör man ingenting händer ingenting.
Kanske är någon form av trettioårskris som talar, men bloggen lär handla lite om vägen till yrket jag drömmer om.

Göteborg

Publicerad 2010-02-22 13:35:37 i Allmänt,

Efter sex timmars bilfärd från pärlan i väst, Göteborg anlände vi Mönsterås strax efter tjugoett. Väderleken spelade roulett, i synnerhet turen dit. Varning två hade utlovats av Sveriges Meterologiska Hydrologiska Institut men vädret kändes stabilt. Löftet om en stormvarning lyste med sin frånvaro och färden gick av stapeln strax efter klockan tio på morgonen efter att Rebecca genomfört en dundertentamen om blod och anatomi och x antal andra svåruttalade begrepp. Efter ett Gekås-besök stundade E6:an mot Götet och vädret och SMHI:s löfte var ett faktum. Storm. Rygg och nacke började ge vika, ögonlocken fylldes med grus och en tjatig radioröst på P4 tystnade när off-knappen trycktes in i ren frustration av hur långt jag skulle bli tvungen att köra utan fri sikt och fartdårar som trotsar alla fartgränser.

Slitna av färden fick vi ny energi av en fantastisk tacopaj av Rebeccas föräldrar. Sedan satt man utmattad med en likgiltig min, stirrade i tomma intet in i Vancouver-teven. Skönt ändå. Avkopplande. Lördagen brunchade vi på ett casino (!) väldigt gott. Blev bortbjudna på kvällen och ännu mera Vancover-teve framåt småtimmarna.

Nu väntar ytterligare en arbetsvecka, kurs idag i ämnet livsstil. Spännande.

ZZzz

Publicerad 2010-02-18 16:51:34 i Allmänt,

Utmattad av trötthet slängde jag mig i sovläge igår kväll. Planen inkluderade ishockey Sverige-Tyskland under natten, men av ren lathet och dålig status på match så slopade jag teven och sändningen. Arbetskamraterna på jobbet var eniga, matchen var inte sevärd överhuvudtaget. Efter ett dåligt resultat mot tyskarna, trots vinst med två puckar, har jag svårt att se en pallplats för våra Kronor.
Vancouver-television stundar ikväll, hört ett rykte om att skidskytte distans startar klockan 20.00. Efter detta inlägget är signerat ska jag bekräfta om ryktet är sant.
Helgen ska bli så tillfredsställande, Göteborg. Ullared under fredagen, diverse bekant-till-Rebecca-besök och fikor på lördagen. Fullspäckad helg helt enkelt. Min kära sambo brukar ofta vara energisk så någon vilopuls kan blir svåra att mäta de kommande tjuttiotvå timmarna.


Aha

Publicerad 2010-02-17 18:42:03 i Allmänt,

Framtidsplaner medför ofta risktaganden. Rutiner och stamp i vatten. Ärligt talat i längden, slentrian och likgiltighet. Jag har många gånger funderat över framtiden, vad som komma skall. Helgen som passerade blev jag verkligen inspirerad. Polletten trillade ner. Då.

Nu. Lönespecifikationer dimper ner bland posten, alldeles för fort. Räkningar betalas, teven slås på on-knappen och snön yr utanför ett redan insnöat fönster. Rutin och vana. Hursomhelst motivationen befinner sig på tiotusenmeter och Rebecca är regisören till varför jag inte pratar om något annat än studier. En typisk pojkdröm, jag är inget undantag. Snart tjugonio år och en Aha-upplevelse kan uppernbarligen dröja. Nöjd med beslutet, inget överilat handlande tidigare i livet, nu ska jag nå mitt mål. Lycka.

 

F

Publicerad 2010-02-09 09:13:48 i Allmänt,

Finanskris. Fuckad. Fynd. Förkylning.

Fakta. Finanaskriser fortsätter, folket fortfarande förbannade för framtiden. Företaget försöker få folket förbättra friskvården. Fint.
Fantiserar. Får fixa fantastisk fynd för friskvården. Före fyndet fuckar fishuset. Frida förvånad. Förargligt. Frida flabbar föraktfullt. Faluröd finns för facet? Förresten fyndet- fitnessförklädnad för förmånlig taxa.

Förväntasfull, formen fin, förlösande. Fasen, förkylning.

(H)järnstank

Publicerad 2010-02-05 13:32:46 i Allmänt,

Snön ligger vit på taken,
finns det någon högre makt, snälla gör något åt saken
Minusgrader, frost och skrap av ruta
vänligen Tone, sluta
Det vita överallt på huset....shit, var la jag snuset?
Vad var jag nu?
Brruuu!
snorkallt
Bilen är full av salt.
(Utråkad, oh shit Sherlock)

Häradssparbaken 16.30 igår, ämnet var ränta, lån och andra A-ekonomi-termer. Tom. Likgiltig hjärna. Cellerna i hjärnan gick antagligen på högvarv när man pratar ekonomi efter en arbetsdag. Efter besöket bjöd vi in oss hos Jerry, knäppte en rulle kebab innan det mest ofattbara hände i mitt liv. Ytterst oväntad handling. Gym. Yes indeed, du läste rätt. Vi entrade lokalen, till ljudet enorm discodunk/techno. Källarlokal, kyla och svettstank. Ger det en ärlig chans och efter en timme och tjugo minuter lämnar vi svettstanken och järnstanken från skivstängerna. Nöjd. Tillfredställd med resultatet. Att träna ihop är en sak, ensam-verkligen en helt annan.

Ikväll är Rebecca och jag bjudna till Jerry och Julia, denna gången har de ringt till oss på eget bevåg. Vi är väntade. Spännande och trevligt som alltid!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela