Turistens klagan

Publicerad 2010-04-29 17:43:40 i Allmänt,

I skrivande stund passerar vi skylten som förkunnar Oskarshamn nästa. Det är knappt två timmar sedan jag själv körde rondellen vid Shell själv och rastlösheten är så enormt påtaglig. Femtioåtta minuter återstår på batteriet. Uppenbarligen saknar just denna buss eluttag, my unlucky basterd. Hur ska jag nu fördriva mina sju timmar till Uppsala? Just nu är jag aningen upprörd. Dessutom är det varmt som lava i bussen och toalettdörren går upp i ansträngd trafik då och då.

Upplev mer

Publicerad 2010-04-28 22:48:56 i Allmänt,

"En dvärg säger i pissoaren, det är fullt upp" Så har det varit. Tills nu. Årets premiär av elitserien i speedway inleddes under gårdagen. Givetvis på plats. Och vare sig att jag befann mig på G&B Arena eller att resultatet gick vägen var någon överraskning. 59-37, det är talande siffror. Det öronbedövande ljudet, doften samt att Målillapubliken fått en ny kelgris i Rune Holta. Äntligen är vi igång!
Om två veckor är det Grand Prix i Göteborg, Ullevi. Sweet.

*sjunger Upplev mer, upplev mer, upplev mer med bredbandsbolaget* (får inte låten ur huvudet)

Fortfarande inga kattungar födda, förmodligen för lite jäst i den där ugnen. Hon börjar bli mer människovan nu, reultatet infinner sig så sakteliga.
Lexus fick sig en dusch idag, intvålad med schampoo och balsam (känn på den). Han blev en stilig katt, som för övrigt har blivit allt grövre i ansiktet.

*Upplev mer...* Men!

I morgon under eftermiddagen/kvällen reser jag allena till Uppsala. Rebecca stannar hemma och vaktar samtliga katter. Ska bli roligt att träffa Adde och Heli och deras lilla Venla. Världens godaste öl utlovas när vi tillsammans sjunger in våren tillsammans med alla tusentals studenter.

Väntan

Publicerad 2010-04-16 11:05:29 i Allmänt,

Under veckan åkte Rebecca och jag ner till Ronneby, med avsikt att ta hem en hemlös katt och vara stödhem åt denne. Hon kallas för Tora, men under tiden hon ska stanna hos oss lär namnet ändras, till vad vet jag inte i nuläget. Tora bär dessutom på kattungar, antalet är okänt. Med spänd förväntan och skräckblandad förtjusning vill vi att ungarna tittar ut snart. Antagligen har hon varit med om ett hemskt liv hittills, men denna kullen hon bär på nu kommer födas med tak över huvudet. Vi är väldigt glada att kunna hjälpa till. Tyvärr finns kattägare som ignorerar sin husdjur.

Apropå ingenting annat så kör speedwaysäsongen snart igång. Nästa lördag körs årets första GP. Väntar och längtar efter det också. En symbolisk summa ska sättas in på unibet och förhoppningsvis ska det inkasseras, precis som ifjol.

Dop

Publicerad 2010-04-07 10:23:32 i Allmänt,

Long time, no see. En timme framåt. Precis. På våren tar vi fram trädgårdstolarna och på hösten in dom igen. Den där timmen känns som världens längsta omöjliga jetlag att komma över. Hursomhelst, Uppsala besöktes förra helgen och barndop stod i agendan. Venla Frieda Alfhild Dahlin, vilken underbart söt unge. Nåja, låt oss ta det från början. Innan vi nådde destination Uppsala stannade vi en halvtimme, ett slags depåstopp i Norrköping där vi bjöds på fika/eftermiddagsvickning hos Rebeccas mormor. Väldigt smaskigt. Hon hade antagligen bakat hela morgonen så grytlapparna hade noga använts.

Väl framme i Uppland möttes vi av stolta föräldrar, inget konstigt med det givetvis. Finnar och svenskar delade denna cermoni och mittemellan dagarna lyckades vi även genomföra den årliga Brödrafajten. Ingen överraskning att bucklan återvände till Mönsterås igen. Olika bollsporter, spingo och kortspelet kort och en lång. I sistnämnda grenen var jag den största korthajen och vann därmed årets fajt. Mohaha.
Jonas kände sig förmodligen lurad på segern och till sitt försvar släppte han väder. Den kraftiga odören kom som ett klot emot en och Adde och jag fick lämna rummet. Fy. Dålig förlorare.

I övrigt, tja Jerry har flytt landet till Norge och han verkar trivas bra.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela