Berlinbragden

Publicerad 2012-10-17 09:08:39 i Allmänt,

Kvällsvecka på Scania och man vet att man missar kampen mellan Tyskland och Sverige i VM-kvalet. Men man vet att man inte missar något när tyskarna tagit ledningen med 2-0 efter knappa tjugo minuter spelade. Matchen känns uppgiven och man fortsätter arbetet som vilken dag som helst. Lite senare under kvällen hör man hejarrop över hela monteringen. Gång på gång. Tillslut börjar man ju undra och jag slänger ett getöga på mobilen och läser 4-3 till Tyskland. Wow, detta kan bli en spännande avslutning.
När det sista ropet ljuder kan jag inte tro mina öron. Sverige och Kalmar FF´s egna Rasmus Elm har kvitterat på stopptid och plötsligt känner man att kompbanken skulle har belastats denna afton. En bärs och fotboll på det. Grämer mig lite. Viktigaste är dock att Sverige knep en mycket oväntad bonuspoäng och att man rent psykiskt kan tänka tillbaka på denna matchen om man skulle hamna i ett liknande scenario igen.
 
Det blev en bragd, vilken prestation! 4-4! Surfar in på youtube för att höra Lasse Granquists referat på matchen om man blir tårögd faktiskt. Vilka känslor den där karln förmedlar genom en högtalare. Grymt!

Projekt i gång med mellanbror

Publicerad 2012-10-16 09:29:02 i Allmänt,

Adde ringde igår och hade en mycket spännande idé att förmedla. Efter noga eftertänksamhet köpte jag hans förslag och har extremt goda förhoppningar. Vill inte riktigt avslöja vad det är eftersom folk kan stjäla idéer mitt framför näsan. Talat med få personer på jobbet och fått fin respons. Tacksam för att Adde hjälper mig med administration och marknadsföringen och jag kommer givetvis göra detsamma, i synnerhet det sistnämnda. Återkommer i ett senare inlägg vad det är som uppfattas så hemligt i nuläget.
 
Extremt trött efter övertiden som råder på jobbet, söndag och ett par extratimmar under veckan på kvällarna. De sliter och känner mig fullständigt oförmögen att göra alla måsten. Orken räcker inte till.
 
 

Silly Season Speedway Sverige

Publicerad 2012-10-12 14:52:28 i

Silly Season i speedwayvärlden, synnerhet i Sverige. Dackarna har signat Darcy Ward, Michael Jepsen Jensen och Patryk Dudek. Fredrik Lindgren är klar sedan tidigare. Ser rätt bra ut! Ta gärna emot världsmästaren Chris Holder med öppna armar.

Transferfönstret stänger den 31 oktober och då ska trupperna vara spikade. Spännande värre! Äntligen helg för övrigt, men dessvärre varar den inte särskilt länge. Övertid söndag och en extra timme på måndag. Hmm.

Irriterade katter

Publicerad 2012-10-10 05:34:14 i

Hemma. Innan jag kliver innanför ytterdörren slår jag upp min försenade dagstidning utanför och där står en artikel om Andreas Jonsson, speedwayåkare, inte en slikskig "onehitwonder".

Tar beslut om att läsa snabbast möjligt. Väl inne i huset tassar sex katter omkring, hungriga och kelsjukna. De ska få mat, men de kan vänta fem minuter till. Mellan raderna ser jag i periferi Lexus sitta och vänta på mat, Maja äter rester under talrikskanten för att bekräfta "ge oss käk". Oliver tittar ut genom fönstret för att se om matte kommer hem snart så hon kan föda oss. De andra tre ser tjurar på sitt sätt. Vår vardag, var dag, året om. Och de är rogivande, individualister, blodtryckssänkande och mysiga. Och jobbiga. Det ingår i showen. "Just another day in life"

Powerplay

Publicerad 2012-10-05 11:36:54 i

Med idel öra till Karlavagnen på P4 begav jag mig hemåt i natten efter en långdragen kväll på Scania. Fast visst hade den en ljusglimt. Tippade på oddsets "powerplay" och satte alla åtta rätt. Den gav bara 347:- iofs, men den kupongen går in på spelmeritlistan. 8 rätt på powerplay och 13 rätt på stryktipset har jag haft nu. En liten parantes bara, satte den kompletterande "lången" på drygt 200:-. Bra kväll!

Sista dagen på veckan idag. Min svägerska fyller år och firas lite senare ikväll.

Tradera och ekonomi

Publicerad 2012-10-03 11:49:01 i Allmänt,

Okej, onsdag den 3 oktober. Rullen är betald och Viasat har skickat en kreditupplysning på mig. Inga konstigheter egentligen. Inväntar med spänd förväntan på varorna. Morsan och farsan ville vara med och kolla hur tradera fungerar. Antar att det blev lite bitna. Att komma in i Traderaträsket är aldrig bra, så till vida du inte säljer saker. Ett par snabba getögon senare känns det som att man skulle kunna göra en mindre förmögenhet på saker här hemma som inte används och som samlar damm i en lådorna.
Men någonstans ska man finna tiden. Någon gång ska allt paketeras och skickas till rätt adresser. Jag är övertygad om att svenskar livnär sig på auktioner, köper billigt, säljer dyrt. Men ack så jobbig sysselsättning. Skulle Lyxfällan knacka på dörren någon gång i livet så är det nog en av de åtgärder jag personligen skulle vidta. Aldrig annars.
 
Jag är en köpare, helt klart, men aldrig utan eftertanke. Impulsköpen sägs bli de bästa och jag är beredd att hålla med. För många av de tillfällen jag tvekat har jag ångrat mig efteråt, så impulsköper ökar för min del och ofta blir det bra.
 
 
 

Penn Battle 4000

Publicerad 2012-10-02 14:16:46 i

Vinst. En Penn Battle 4000 rulle där nypriset är 1995:-. Jag fick den för 1025:-. Tjänade tusen bagare eftersom den beskrevs som "ny i kartong". Tack. Ännu inte en förlorad auktion på tradera.

Fultaktik och invänta med två minuter kvar, men sån är jag. Intelligens skulle man kunna säga det. Varför visa upp ens infanteri för fienden på slagfältet dagen innan och kriga dagen efter? Nöjd. Mycket nöjd till och med.

BBB

Publicerad 2012-10-02 09:06:02 i

Bye bye Boxer. Välkommen Viasat. Äntligen har jag tagit mitt förnuft till fånga och tecknat avtal.
Dessutom blev det 120 :- billigare. Kan inte bli bättre. I all min lycka hyllade jag försäljaren som bjöd på det mesta. Parabol, box, uppläggningsavgift, installation och medmänsklighet samt förståelse. Tack! Jag som trodde jag behövde slänga upp en otymplig talrik på huset själv och åka till Byggvaruhuset för att köpa träskruv för ett par hundra. Gott. Så nöjd.

Nu ska jag sudda ut den där animerade figuren från en känd teveoperatör och sitta i kö till lunch i luren. Snart är det klart, tålamod TobiasAlexanderDahlin, tålamod.

Bevakar ett fynd på tradera. I skrivande stund är den uppe i 780 spänn. Ska ha.

För övrigt är det tolv år sedan jag ryckte in i lumpen idag. En värnplikt som jag skulle kunna tjänstgöra igen, vilken dag som helst. Däcksmatros på isbrytaren Atle. Fantastisk tid.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela