Slobodan del 2/2

Publicerad 2012-02-28 22:15:16 i Allmänt,

Besiktning. Nästan blankt papper. Fick "Bra att veta" fast bilen gick i genom, det är det viktigaste. Ingen överraskning i och för sig. Bilprovningen i Oskarshamn är sådär tycker jag. Vissa vill visa "sin makt" nästan. Trist.

Varit hos Tomas och kollat hockey. Skitkul att umgås utanför jobbet, det borde man göra mycket oftare.

Fick ett brev om att jag inte längre var krigsplacerad i det militära, och det gick inte överklaga det beslutet. Vem skulle vilja göra det? Och varför?

Till sist vill jag hylla den fantastiska väderlek vi fick uppleva idag. Soligt, jackan i famnen från Scania och fåglar som kvittrar. Samt hundskitar som säger hallå i dikena. Det är vår mina vänner, det är vår!

Slobodan del 1/2

Publicerad 2012-02-27 21:24:54 i Allmänt,

Min bil, även kallad Slobodan efter registreringsnumret, har varit inne på verkstad. Bytt avgassystem, fixat en glapp styrled och nollställt färdskrivaren. Dessutom städat in- och utsida. Pimpad efter konstens alla regler.
Nu är det upp till besiktningen att inte skriva en enda avvikelse på ett papper som aldrig saknar fel. Tummarna hålls hårt.

Mer än halva kvällen och många tusenlappar har gått på min svarta fara. Jag återkommer i morgon om del 2.

Livet som ett vedträ.

Publicerad 2012-02-26 11:55:44 i Allmänt,

Som husägare har man alltid saker att göra. Speciellt om du innehar en eldstad som jag.

Livet som ett vedträ, att födas trettio centimeter lång, slängs upp på en vagn tillsammans med ens vänner och ovänner. Man slängs på marken med någon tung som ligger på dig. Du blir uppstaplad (förhoppningsvis bredvid någon du gillar eftersom du ska ligga där i solen hela sommaren).

När hösten kommer bärs du in i en vedbod och kanske byter du plats med någon annan? Efter en tid bärs du in i värmen inomhus. Där väntar din avrättning, du flyttas om inne i brasan åtskilliga gånger tills det bara finns aska kvar.

Cirkeln sluts när du hamnar på soptippen i containern avsedd för aska.
Hursomhelst, tankar...

Helgen har varit lugn förutom att jag känner mig lite småsjuk idag med en rinnande näsa och bankade skalle. Febern uteblir dessbättre.

Bilen är nu inlämnad hos Volvodoktorn och på tisdag ska den till Gyn för att se om den har några könssjukdomar!

Prinsessa

Publicerad 2012-02-23 09:18:32 i Allmänt,

Viktoria och Daniel har fått en prinsessa. Aftonbladet och Expressen lär ha manus för en månad framåt nu. Jätte roligt att alla mår bra. Publicera 20 bilder och låt dom vara sen?
Lite jobbigt att löpsedlar ska pryda när dottern får en tand, sitt första ord samt när hon kan gå.


En tanke om schlager i Sverige

Publicerad 2012-02-21 10:31:25 i Allmänt,

Filmvisning under produktionsstoppet igår. En fantastisk sådan. En sorts föreläsning om hur man kan hjälpa sig själv och andra att må lite bättre. "Jag AB" hette den. Kanon.

Efterskalvet av Ranelids jordbävning verkar ha lagt sig något. Jag ska vara ärlig och säga att det inte är den sämsta låten som kommer tävla i Globen. Texten har ett budskap och refrängen är schlagerstyrka så det förslår.

Sverige tar det hela på för stort allvar. Se på övriga länder? De skickar fem snubbar i äckliga masker som sjunger hårdrock, en man som springer runt halvnaken och joddlar eller någon tysk som står på ett podium och skrattar.
Skicka Ranelid eller Sean Banan så rår vi hem hela Europa.

Solskyddsfaktor

Publicerad 2012-02-18 22:17:23 i Allmänt,

Lugn kväll, stiltje nästan. Frun fick feber, så vi stannade på hemmaplan för en tv-kväll i mysbyxa och kotlettfrisyr.

Melodifestival, delfinal 3 från Leksand. Vilket uselt startfält. Enda behållningen var Molly. Resten var kassa. I synnerhet Björn Ranelid. Killen som har uteslutit solskyddsfaktor under en livstid och som uppfunnit en ny målgest vid lycka. "kärleken övervinner allt oj oj oj" sjöng han. Förlåt, han talade till tre och en halv miljoner svenskar. Det hela var obehagligt nästan, en predikan på bästa sändningstid och kul på samma gång.

Om Ranelid vinner tar jag och löser en one-way-ticket med Silja Line och kommer inte tillbaka förrän hans solbränna lagt sig.

Kvinnosnack i en manlig kropp.

Publicerad 2012-02-17 15:43:04 i Allmänt,

Min storebror drog ut den sista allena visdomstanden igår. Tandläkaren skar av ett blodkärl på stackarn som tillbringade natten med att spotta koagulerat blod. När han talade in ett meddelande till mig lät det som fd folkpartiledaren Lars Leijonborg pratade. Väldigt otydligt med andra ord.

Jag gnäller för en vanlig rutinundersökning. Pinsamt. Som att stå kraftigt berusad bredvid en nykterist.

Kvinnor besitter betydligt större smärttröskel än vi män. De föder barn. Måste vara världens värsta smärta. Det värsta en man kan råka ut för måste vara den ovan nämnda historien?

Angående min stulna jacka, inget nytt. Tyvärr.
Jag skrev dock ett meddelande till tjuven enligt följande:
" Du som stal min jacka... Har nyligen haft ringorm och svåra eksemutslag och det smittar hejdlöst. Grattis, hoppas inte du fryser."

Haft fyspass på Scaniagården idag. En okänd man, nämnde i omklädningrummet. "Hoppas någon är tjockare än mig så man slipper skämmas". Okej...

Femte elementet

Publicerad 2012-02-16 05:23:14 i Allmänt,

Sedan 2007 då jag köpte den här kåken har jag ofta frusit under vinterhalvåret. Fjärrvärmen har spelat ett spratt, hög räkning men värmen har uteblivit. Tills nu. Förhoppningsvis.

Har nu luftat elementen tillsammans med farsan som dessutom hade skottat vår uppfart tills vi kom hem, tack. Luften luktade lagom lavemangliknande latrin.

Nu på morgonen känner man onekligen skillnad på temperatur i huset.
Okej, dags för Scaniaarbete nu.

Over and out.

Köpmannadagen

Publicerad 2012-02-15 05:49:32 i Allmänt,

Alla Hjärtans Dag är över. För egen del spenderade jag kvällen med min Hjärter Dam. Spelade Alfapet, bakade sockerkaka eftersom ett välkänt café i länet hade slut på sortimentet. Ungefär som att värmeljusen skulle vara restnoterade på Ikea. Troligt.

Bra jobbat Mönsterås kommun att ni nu har värmt upp era plogbilar. Hade den bekanta snövallen bakom bilen så nu fick man ett styrkepass på köpet.

Drogat min fru med Wordfeud för övrigt. Helt klart ett långvarigt rus fortlöper.

Polisanmälan

Publicerad 2012-02-13 21:23:17 i Allmänt,

Stulen jacka, nödvändiga åtgärder. För första gången i mitt liv gjorde jag idag en polisanmälan. Det vill jag inte göra om. Någon olycklig människa var tvungen att stjäla. Så tråkigt, så onödigt.

En fantastisk dag på jobbet för övrigt. Kan bero på vissa omständigheter, men jag känner mig mycket bättre. Godare och jämnare humör framförallt. Ljusare tider frågetecken??

I morgon är Alla Hjärtas Dag. I min mun kallad Köpmannaföreningens dag. Köp något till din kära, "gärna något dyrt så du får en lugn och harmonisk kväll och somnar med heden i behåll".

Jag VET att jag inte behöver fjäska, Rebecca älskar mig mest i världen ändå och jag henne. Vi behöver ingen påhittad dag för att visa det på. Det finns i vår vardag var dag.

Min fru har "hittat" Wordfeud och hon spöar mig i sin premiär. Skit. Overkligt.


Lyckorus

Publicerad 2012-02-10 16:23:55 i Allmänt,

Med skakiga ben presenterade jag mig hos tandläkaren under torsdagens morgon. Kvinnan bredvid mig hade överdoserat sin parfym och illamåendet och obehaget blev än mer påtagligt.

- Tobias, varsågod...
Visst, om femton minuter är jag utdömd.

Men, en helomvändning inträffade. Ett hål! Jag som tippade på kanske fyra eller rent av fem lagningar som hade spruckit. Jag blev en vinnare trots allt.

Den 19 mars återvänder jag. Ett "Simpsons-avsnitts-operationstid". Sedan är det över. En sten har plockats från bröstet och plånboken fick nackmassage inklusive bastubad i stället för en rak höger.

Tack, lite tur till sist.

Sjuttiofem

Publicerad 2012-02-08 10:40:30 i Allmänt,

Gårdagens snack, Reinfeldts förslag om att jobba till sjuttiofem års ålder, hur kommer man på tanken? Strategiskt fel läge att härja om det nu i detta läget när socialdemokraterna är i brygga efter deras ständiga publicitet efter ny ordförande.

Men hur mycket liv har man efter 75 års ålder? Lever många ens till 65? Skaffa jobb till de unga människor som är arbetslösa i stället. Låt fler gå i pension och nya får jobb. Utbilda de nya med den gamles spetskompetens och låt människan leva i harmoni utan stress tills döden infinner sig.

Nej, det är fokus på helt fel saker. Igen. Ett bättre förslag skulle vara att lägga ner Arbetsförnedringen? Finns det jobb att få?

En tanke om snöskottning

Publicerad 2012-02-02 19:12:13 i Allmänt,

Skottasnö.nu. Extrema mängder har fallit och det första man prioriterar när man kommer hem blev att skotta. Kommunen har tydligen en annan åsikt. Budgeten är uppenbarligen bortblåst eftersom plogen lyser med hög frånvaro.

I stället kör de på natten, järn som skrapar asfalt och en saftblandare som bländar in genom persienner och gardiner. Man vaknar och somnar aldrig igen. När man hämtar tidningen i tofflor trampar man igenom "vallen" som plogbilen lagt snyggt framför bilen. Great, nu ska man hinna knuffa snö innan kneget!

Skotta nu ikväll i stället så vi dödliga slipper eländet i morgon bitti.

Annars är det bra.

Bergen nästa?

Publicerad 2012-02-01 18:14:08 i Allmänt,

Tandläkarväder och halvt tandvärk. Ganska nöjd att jag beställde tid. Jag är inställd på allt, men så här i efterhand och med lite distans till tandläkarstolen så får det kosta vad det vill. Vill ju inte se ut som Borgholms Slottsruin när jag är fyrtio.

Pratade med Jerry och Julia idag. De har det bra och deras bebis växer så det knakar. Vi har planer på att besöka Bergen, Norge framåt våren. Vore så skönt och roligt att hälsa på. Framtiden lär utvisa om så blir fallet. Hotell J&J.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela