Viasat

Publicerad 2012-09-27 12:27:41 i

Telefonförsäljare. Hmm, de måste ha det värre än städerskorna på Finlandsbåtarna. Trots ignorerade samtal från okända nummer svarade Rebecca på min telefon igår. Från Boxer. Abonnemanget löper ut strax, vill ni förnya?

Tanken har slagit mig många gånger på ett byte och nu ska jag nog göra slag i saken. Förlorar chansen att se elitseriespeedway men i övrigt ingen förlust. I stället kan jag se gp speedway utan äckliga avbrott på Viasat Motor. Se engelska Premier League på Viasat Sport. Två nya naturkanaler, vi har ingen nu. NHL hockey på Viasat Hockey. Blir möjligen en hundring dyrare, men upplevelsen blir så mycket större.

Regn

Publicerad 2012-09-25 17:33:21 i

Regn hos mig och hela vägen till Scania. Värmen i huset sjunker sakta men säkert och veden ligger i pipeline till nästa brasa. En kylig höst nalkas runt hörnet och vintern lär bli lika kall.
Den före detta vinterjackan kommer se dagens ljus från garderoben, mössa och vantar likaså. Behöver en ny jacka verkligen. Så oerhört tråkigt inköp dock.

Lånade en tapetbok igår eftermiddag. [email protected]
Med stor hunger och en för varm halsduk tas inga definitiva beslut, i synnerhet inte på ett så permanent bestämmande som tapeter. Skönt att kunna låna hem och fälla en avgörande dom över en moccamasterkaffekopp.

Besviken

Publicerad 2012-09-20 11:14:17 i

Jag hade rätt. Dackarna har kört färdigt för i år. Nagelbanden blev inte ens belastade. "Stopp & Väx" blev överskott. Besviken? Mycket.

Jag vågar påstå att det handlar om tre faktorer för att lyckas i speedway. Mod, pengar och självförtroende. Saknar du en kommer du knappast lyckas. Halva laget saknade både självförtroende och mod. Våga vinna, tro på det man håller på med.

Speedway körs för det mesta i lagsammanhang. Men ack vad mycket enmansshow det är när det gäller. På riktigt. Trist.

Sista matchen för Dackarna

Publicerad 2012-09-19 13:58:01 i

Indianerna åkte på storstryk i returmatchen mot Elit Vetlanda. Verkligen synd att inte kunna munhuggas med brorsan i en eventuell final mot Dackarna. Jag säger eventuell final, med en tveksam röst eftersom Målillaklubben måste besegra Piraterna ikväll. Minst två poäng. Chansen finns, men hjärnan skriker obefintlig.

Alla måste prestera om vi ska ta oss dit. Joel Larsson är lika begåvad som mig i speedway och jag har inte en chans mot världsettan och världsfyran som återfinns i Motalalaget. Nästa inlägg kommer onekligen gå i antagonistisk stil och en saknad att säsongens epok av speedway går i graven.

Mitt tips: 49-41. Tyvärr.

Johan Falk-boxen

Publicerad 2012-09-18 14:36:41 i

Citatet jag skrev i förra inlägget var påhittat. Den texten är jag författare till. Ville bara upplysa om det, kanske var någon som tyckte det lät spännande?:)

Upptäckte till min förtvivlan att jag glömde teamleader-telefonen i brallorna. Förvirrad och trött. Kritik väntar från skift 1.

Fikat med frun i dagsljus idag. Härligt att kunna ses en liten stund när vi jobbar emot varandra. Kaffe från Moccamaster slår allt och sedan en skiftöverlämning till Rebecca.

På lördag blir det shopping i Kalmar. Gutt, det ser jag fram emot.

Kollade på en Johan Falk film idag. Svensk film när den är som bäst. Köpte hela boxen och dagens frisyr är en inspiration till en av huvudrollsinnehavare i filmen, Frank Wagner. Stripigt och halvslick. Nu rullar vi vidare på bandet på Scania...

Långrandiga ljudböcker

Publicerad 2012-09-17 21:02:33 i

Inledning på ljudböcker och alla andra alster kan vara extremt långrandiga att lyssna till. Exempel:

"Han blickade ut genom den kalla natten i samma andetag han tog tag i relingen. Snålblåsten gjorde sig påmind och kinderna var kalla och röda på samma gång, som vårens första paprikor. Röken från den väldiga skorstenen på fartyget pumpade ut den illaluktande gasen och han mindes tillbaka. Tillbaka till en tid för länge sedan då farfar blossade på hans egentillverkade majspipa. Röken, lukten. Farfars tobaksrök som stank i hans gröna fleecejacka när korna skulle mjölkas och farmor som piskade mattorna medan de sju sortens kakor skulle gräddas klart. Plötsligt kände han efter plånboken, den stora tjocka, full med kvitton från den senaste tidens inköp. Han insåg att den låg hemma i lägenheten i Tomelilla. Bortglömd.

Här känner man, kom till saken nu då. Berätta vad mannen skulle med båten i stället. Ett oändligt beskrivande av alla substantiv rullas upp. Sida ett blir till sida två, bara genom en känsla. För en man som jag, som fullständigt saknar tålamod, tröttnar snabbt och man kikar igenom Aftonbladetappen i stället och ordförrådet upphör så sakteliga...

Ljudböcker är underskattat

Publicerad 2012-09-17 13:21:04 i

Tja, barnvakt i helgen i Kumla. Trevligt som alltid, fast intensiv. Dess föräldrar hade lyxhelg i Stockholm med dirty dancing som underhållning.

Vägen dit präglades av föregående inlägg om det faktum att jag kanske legat en och halv meter under. Med lite otur.

Vägen hem blev allt annan än farlig. Omöjliga sträckan Kisa-Vimmerby. Exakt fyra mil med tallar som blottar ens periferiseende till sin yttersta spets och kommentaren "varsågod döö" vid depåstoppen i Östergötland förkunnade om hur långt vi verkligen hade kvar. Resan blev lång, trots ljudboken i bilen. "Tre sekunder" av Roslund och Hellström. Spännande, i synnerhet när Peter Andersson läser. ( skådespelaren som spelar advokaten i Stieg Larssons triologi).

Nu väntar jobb bakom kröken. Kvällsvecka. Förhoppningen är att Newcastle ska besegra Everton i engelska Premier League ikväll.

Tagit det rätt lugnt idag. Dock lagat sju lådor med klyftpotatis, morötter och stekt ett storpack fläskkottletter till dessa. Såsen blev jag extra nöjd med.

Ses i fabriken snart då.

Med döden i vitögat

Publicerad 2012-09-15 10:40:52 i

Jag ska vara glad att jag lever. Att min fru är detsamma. Under bilfärden mot Kumla så råkade vi ut för en trafikförseelse som saknar både motstycke och omdöme.

Vi fick möte på en 80km/h-väg. Bakom den bilen kör en annan bil ut för en omkörning och jag får tvärnita när dennes halvljus bländar mig. Han kör i en zick-zack rörelse förbi oss och den tilltänkta omkörningsbilen.

Hans beteende skulle jag klassa som ett självmordsförsök. Ringde naturligtvis polisen. Skakade och förbannade. Aldrig förr har jag varit så nära total förödelse, aldrig förr har jag nog blivit så rädd, aldrig mer vill jag uppleva liknande scenario. Idioti.

Du kan ha 110% tilltro till dig själv som bilförare, men du vet inte vilket tillstånd dina medmänniskor kan besitta, i synnerhet i trafiken. Chockad, men lättad. Det var så nära. Hur kunde mitt och Rebeccas tillstånd varit idag? Utesluter att tänka på det.

Hösten har kommit in i puberteten

Publicerad 2012-09-14 14:40:05 i

Regn skriver man på facebook. Inget jag lider av inne på jobbet. Väl hemma inser man hur fort de där ljumma sommarkvällarna försvann. Grillröken har lagt sig, växterna tappar bladen. Björken likaså.

Vi har hunnit med att plantera ett nytt plommonträd, vars blad också faller till livlöst till marken. Trädet ska illustrera insynsskydd, det är huvuduppgiften nummer ett. Sen tar jag gärna emot en god skörd så småningom.

Nya måsten kommer med årstiden. Man behöver en ny jacka, se över vinterdäcken, kratta löv och se mörkret komma tidigare varje dag. Hösten innebär dock bra tv, mer film, mer fikatillfällen och promenader. Löven du sparkat på under vistelsen i naturen klibbar fast på kängan du köpte på rean förra hösten. Sedan in i dammsugaren, som hmm inte är så elak mot smuts längre... Shit, behöver nog en ny. Jaja.

Nu regnar det lite igen och jag inser att hösten är nu här, välkommen dock. Bara ett konstaterande.

Om du känner dig låg, undvik att ta mig i handen för jag har gjort slut med höstdepression. Det fanns inga känslor kvar, bara en överraskad årstid.
Lev livet i nuet.

Vardag igen

Publicerad 2012-09-12 15:20:25 i

Jag är verkligen chockad över lagarna i Holland. Hasch och cannabisplantor säljs som påskliljor under påskhelgen hemma. Prostitution är lika vanligt som att tanka bilen.

Väl hemma i Sverige sedan lördags morse. Hann med knapp marginal till Målilla och gp.

Tillbaka på Scania Oskarshamn igen. Linen rullar, vardagen är här igen och holländarna fortsätter besöken på landets alla coffeeshops. Jag lämnar Nederländerna med ett mycket gott minne. Tack.


Amsterdam

Publicerad 2012-09-02 22:49:40 i

Kneget fortlöper på här i Holland. Ikväll har vi besökt huvudstaden. Amsterdam tillhör kategorin av Europas vackraste städer och den infriade alla förväntningar. Vackra byggnader, många floder och broar. Och cyklar. Naturligtvis.

Lite shopping blev det. Hittade tulpanlökar till min saknade fru i Sverige.
Amsterdam måste upplevas. Laglös stad men det "olagliga" respekteras och efterföljs.

Zwolle

Publicerad 2012-09-01 21:24:27 i

Zwolle är en fin stad, i storlek som Kalmar ungefär. Flera floder rinner genom staden och överallt finns cyklar. Överallt.

Holländarna är storväxta, både män och kvinnor. Männen har mycket välpolerade frisyrer, inte ett hårstrå ligger inte inom spec. Kvinnor bär byxor med dålig passform och på gatorna kan man känna sötman från cigaretter. Då talar jag inte om Blend eller Marlboro.
Hursomhelst, holländarna är trevliga, tillmötesgående och med ett leende på läpparna.


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela