(O)aggmunkar

Publicerad 2009-07-31 21:39:21 i Allmänt,

31 juli 2009 var dagen då Östergötland fick sig en granskning. Startade en liten "Sverigeturné". Hälsa på mina bröder. Startade färden 09.10 från Mönsterår Resecentrum och nu sitter jag i Katrineholm och skriver en kladd till kvällens inlägg. Jerka skjutsade mig till stationen, Swebus Express. Så här långt, lugnt. Passagerarna på dessa bussar är gemytliga och sympatiska, en gammal synskadad dam nyser plötsligt till och snoret från hennes ruckliga näsa kramas av från en ännu skrynkligare hand. Hennes granne, dvs sätet bredvid räcker över en näsduk. Damen tackar så hjärtligt och lägger försiktigt näsduken i en spypåse, ergonomiskt placerad för dess kunder. För min egen del hjälper jag en tjej i min egen ålder genom att låna ut min mobilladdare, signerat Sony Ericsson. Väl framme i Norrköping, ska jag avverka över fyra timmar i landskapets i särklass mest överskattade stad. Här finns ju ingeting, vart ligger apoteket? Ingen verkar veta heller. Segt, likt ett gammal tuggummi under ett tunnelbanestågsstol, finner jag mig extremt uttråkad. Äter en medioker kebabtalrik och väntar, och väntar och väntar.

När tåget senare ska dra vidare mot Katrineholm, så sitter det en tjej, runt 17-18 år kanske, och spyr ut hela sitt ordförråd, "han ba, och jag ba, liskom typ, hallå, samt jag börjar fucka upp totalt asså" Världens längsta tjugo minuter når sitt slut och jag kommer fram till nästa destination (redan nämnd). Ösregn under den trekvarten jag är där, när jag traskar mot perronegn möter jag Markus birro, känd svensk krönikör på en stor kvällstidning. Lite av en förebild för mig, beträffande skrivandet. Gillar honom skarpt.

Tåget går nu vidare mot Hallsberg, där Jonas väntar. Fullproppat med folk, sitter på en pall i bistrovagnen. 18.57 når jag Kumla, ungeför lika sliten som en A-lagare en tisdagkväll. Natti. Hej.

Ps.Nästa gång tar jag flyget! ds.

Två veckor

Publicerad 2009-07-27 12:08:52 i Allmänt,

Två veckor har passerat, dvs säga halva semestern är förbrukad. För att fortsätta på det destruktiva spåret så har vädret varit rena tandläkarvädret. Regn och åska har präglat denna sommar, återigen. Trots den usla väderleken har jag aldrig badat så mycket som jag gjort i år. Märkligt. I unga år kunde jag vara i plurret flera timmar, men mitt underhudsfett, som för övrigt är helt obefintligt, stoppar mig ganska snabbt. Trist, de senaste tre åren har varit samma väder på industrisemestern. Nu har jag lärt mig, de första två veckorna nästa sommar är det bara att packa väskan och dra. New York. Big Apple. Mäktigt.

På torsdag ger jag mig ut på turné. Ska hälsa på mina bröder. Vi ska besöka Grönan i Stockholm, köpa varsitt bordtennisrack, dricka bärs och umgås. Jag slog av ett av min brors rack när han var på besök i helgen. Ingen ilska bakom denna gången. För många herrans år sedan vill jag nog påstå utan att skryta, jag var ett hett löfte i pingis. Vid 17 års ålder blev jag erbjuden att flytta till Gdansk i Polen för att bli proffs. Idag kan man bara spekulera i vad jag hade varit idag. Hade kanske varit rikare samt lägga till ett språk i ett ganska naket CV. Hursomhelst, datorn ska med på turnén och jag ska nog anteckna lite i bloggen som lyst med sin frånvaro, alldeles för lång tid.

Upptagen

Publicerad 2009-07-07 23:31:02 i Allmänt,

Nu var det en evighet sen jag publicerade i bloggen. Upptagen. Upptagen med inget, upptagen med allt. Tiden rinner förbi som en dålig komedi på tv4-film och jag ska göra ett ärligt och ädelt försök att referera vad som passerat livet Tobias Dahlin.
Semester närmär sig, två arbetsdagar kvar. Har inga direkta planer för den. Det är verkligen semester för mig. Har hunnit med att underhålla huset, premiär-badat, blivit jagad av får på Ramsö, upptäckt livet på Ramsö i form av nakenbadande turister, vilket jag snabb drog slutsatsen att jag aldrig mer ska besöka denna halvö i solsken igen. Traumatisk upplevelse.
Har även besegrat Jerka och Julia i minigolf, käkat Nynässerveringens buffé två gånger, fått en huggorm att bita mig i foten, dragit ett par turer med inlines med Jerka, fått ett nytt smeknamn på jobbet samt ständigt levt i en rumstemperatur på 32 C. Glad sommar! Nej, extremt tacksam för åskandet och regnet. Gult är fult. Gräs alltså.

Det ska sannerligen inte dröja länge innan nästa inlägg kommer! Löfte.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela