Humörsvängning

Publicerad 2012-03-28 20:25:07 i Allmänt,

Missade tyvärr Hobby&Fiske's pysselkväll som var igår. Piss.
Tuff dag på jobbet, smärta i rygg och axlar för en dag som fullständigt saknade ett normalläge. Blir så ibland, bara bita ihop.

Duktigt Mönsterås kommun. Det verkar som att man haft en Gå&Se på den snart två år gamla trasiga cykelvägen. Bra att man agerar i realtid. Onormalt läge kallas det. ;)

Gick bra för R på arbetsfronten. Gutt.

Zombie

Publicerad 2012-03-27 13:40:20 i Allmänt,

Ännu en arbetsdag till ända. Skönt. Zombie-slowmotion, det kan jag signera många gånger om den 27 mars 2012.
Vansinnigt trött på att vara trött. Ingen tillstymmelse till energi alls och huvudet har dunkat hela dan likt en nattklubb på Ibiza. Ska unna mig Nillsons gofika i påse hem. Jag är inte värd det kanske, men det skiter väl jag i?

Hoppas på ledighet på fredag även att det ser tufft ut. Influensan verkar sprida sig in i alla skrymslen och vrår. Peppar peppar, men jag klarar mig säkert.

Euphoria

Publicerad 2012-03-26 11:13:09 i Allmänt,

Euphoria. Kan man inte samla ihop alla de skivor där den låten förekommer och kasta ut dom, likt en frisbee, på ett minfält och låta dom ligga där tills tidens ände?

Spa

Publicerad 2012-03-26 05:26:26 i Allmänt,

Västervik och spabehandling för R och jag. Kurbad, ryggmassage, benmassage samt en ansiktsmask. Lyx kallas det, i synnerhet om det är gratis, som smålänningen säger. Riktigt avkopplande och välbehövligt.

På kvällen hade vi besök inåt småtimmarna av Per och Linda. Alltid lika trevligt.

Ovan nämnda Per hjälpte till att byta sulorna på bilen. Gutt, slipper man bråka med det senare. Ser fram emot helgen som kommer. Uppsala-besök inklusive isracing. Dessutom varvar de upp motorerna till säsongens första Grand Prix i speedway.

Stillsam turbulens

Publicerad 2012-03-23 07:18:19 i Allmänt,

Turbulens. På jobbet. Chefen Adnan Dulic meddelar att han slutar hos oss vecka sjutton. Han hade fått ett erbjudande, för bra för att motstå och jag hade agerat på samma sätt i samma kläder.

Personligen tycker jag det är trist. Trivts bra ihop, men någon gång går ju en och annan epok i graven. Det var extremt krystat bland personal och vi delar alla samma åsikt.

Dessutom har min gode vän och teamleaderkollega Johan något i kikaren? :) han går runt och flinar hela dagarna och inte ens en överläkare på Sahlgrenska sjukhuset kan operera bort hans smile. Hmm. Berätta.

I morgon blir det en visit till Västervik. Spa står på schemat, tackar. Utnyttjar en Smartbox som vi fick i bröllopsgåva och det behövs efter en tröttsam arbetsvecka.
Minns inte vad som ingick, men en kines som stampar rygg, hett bad och en gurkskiva för synen hade blivit perfa!

Det blir bättre sen

Publicerad 2012-03-21 22:38:41 i Allmänt,

Trött. Är det för att våren har anlänt och man inte är van vid solljus som Björn Ranelid?
Väl uppe i varv, med bollar i luften känns ingenting. Men när man stänger av rautern till hjärnan och allt kopplas ner sjunker ögonlocken sakta.

Hursomhelst, klagan hit och klagan dit. Det blir bättre sen som farsan brukar säga uppgivet. Och han har rätt. Ofta. Tyvärr.

Testosterondagar

Publicerad 2012-03-21 08:13:11 i Allmänt,

En regnbågesfiskedag i Hällesjöarna inbokad den 3 april tillsammans med Jerry, Bergen Norge. Inhandlat diverse rekvisita till ändamål för den specifika dagen.

I övrigt så ska jag dela halva eftermiddagen med Per i Kalmar. Gå på Jula och möjligen Media Markt. En riktig testosteron dag i vårsolen. Fantastiskt.

Planerar även in en helg framöver i Hultsfred för gösfiske med Alexander, Pk och Tomas. Återigen, testosteron. Förra året fick jag ingen baddare men i år är det skillnad. Hoppas jag iaf.

Euforisk känsla

Publicerad 2012-03-19 22:05:26 i Allmänt,

Ett arbete utfört med strålande perfektion. En stor eloge och några semlor till Hans Ankarblom tandvård i Mönsterås.

"Just another brick in the wall" för honom med all säkerhet, men för mig som kund en aha-upplevelse som saknar motstycke och som förkunnar att tandvården har uträttar underverk under de fem åren jag senast renoverade en gadd. Grymt.

Självklart förekommer obehag, hur skulle man kunna missa det? Men att man verkligen suger musten ur den positiva känslan efter ett likvärdigt besök. Det är oumbärligt. I synnerhet i fallet Tobias Dahlin.

Med en euforisk knopp och kropp utnyttjade jag sedan, under eftermiddagen ett presentkort på Hobby & Fiske i Oskarshamn. Mitt egna dagis tillsammans med G&B arena i Målilla.

Mental uppladdning

Publicerad 2012-03-19 09:09:53 i Allmänt,

Volvodoktorn ansåg att bilen inte behövde fixas nu. La ut närapå tio lax förra månaden så det var en glad överraskning. Nu iaf.

Trodde inte denna dagen kunde bli positiv alls, med mindre än ett "rederiet-avsnitt" kvar till spruta och borr. Laddar mentalt just nu och jag inser att hur mycket jag än fokuserar på tandläkaren desto jobbigare upplever jag hela situationen.
Summan av kardemumman är att vid kvart i elva så kommer jag nog vara en av de lyckligaste i denna kommunen. Kinden svullen antagligen, men glad. Väldigt glad.

För övrigt så snöar det nu i mönsteras. Onödigt. Det hjälper ingen alls.

•borstar tänderna•

Faktum är att jag vill så gärna ha hålet lagat nu. Lyckligtvis sitter det inte så långt bak i käken så man slipper förmodligen gapa som Steven Tyler i Aerosmith i trettiofem minuter.

Tandläkarväder

Publicerad 2012-03-18 15:11:59 i Allmänt,

Huset ekar nu tomt efter att alla flytt sin kos. I morgon är det måndag igen och allt återgår till ett normalläge. Tandläkarväder under tandläkartiden i morgon bitti, klockan 10. Slobodan ska till Volvodoktorn också. Båda står inför en operation.

Det som knyter oss samman förutom att det är min bil är att vi gör varsitt sista besök. Sen är vi färdiga och plånboken har pimplat Cambridge-soppor. Men så är livet.

However, glömde nämna att jag och svärfar spikat gipsväggar i två rum dessa dagar. Spackel, måla sedan inreda. Gutt.

*öppnar en Zingo*

Efter morgondagens trauma ska jag belöna mig själv, för det är jag värd.

Tackar

Publicerad 2012-03-18 09:55:52 i Allmänt,

Födelsedag nummer trettioett. Frun med sällskap av mina svärpäron sjöng mig vaken på morgonen med frulle och presenter. Gutt.

Vänner tittade förbi under eftermiddagen/kvällen och nu sitter man här indoktorinerad av toner från Lars Winnerbäck. Jag är så nöjd, framtiden ser så ljus ut och det är asfalterat under mina fötter.


Till sist...Om gårdagens händelse i engelska Premier League där en spelare föll till marken helt livlös.
När sånt här händer är alla matchtröjor meningslösa oavsett om du håller på Newcastle, Liverpool eller Tottenham.

I en sån här händelse är alla på samma sida. Det är skönt. Fotbollen är en värld, medmänsklighet en annan. Engelsmän i synnerhet värnar om varandra.
Spelaren vårdas på hjärtintensiven med ett kritiskt läge.

Ps. Tack återigen alla som på ett eller annat sätt uppvaktade mig på födelsedagen och fortsätt gärna att läsa min blogg. Ni är väääldigt många nu. Tack.

DN

Publicerad 2012-03-15 08:16:51 i Allmänt,

Provade en dubbelnougat (dn) i morse och jag insåg vilken mängd onyttigheter den innehåller. Som att sluka ett paket smör från Arla, fast med chokladsmak. Här och nu, säger jag upp alla vänskapsband med Marabous i särklass fetaste godissort.

Åderförkalkning.se? Måhända en Viktväktares dröm att "få" äta, men numera en äkta fiende. För mig. Jag gör slut med den med svepskälet: "det är inte jag, det är du".

Just nu dejtar jag dock hjortronsylt. Och vaniljglass. Jag är nog kär i båda två.

Matkoma

Publicerad 2012-03-14 19:05:05 i Allmänt,

Ytterligare en dag på jobbet avverkad efter min tidigare "semesterdag". Jag lever på frugans glädje. Dock har ryggen fått lite stryk, ganska omfattande faktiskt. Det känns. Men det var värt det. Alla dar i veckan.

Efter en lyxig middag à la blodpudding sitter jag framför teven med matkoma. Nutellaburksperforeringen är bruten och jag känner hur fettet av smörjan fyller på en redan ansträngd magsäck. Länge sedan jag åt nutella, och jag var ganska ångerfull redan när första tuggan togs.
Dessutom spelar jag ju samtidigt rysk roulette med tandhälsan. Som att be om problem.

"Operation göra-hustru-nöjd"

Publicerad 2012-03-13 19:57:16 i Allmänt,

När jag ändå är inne på dofter, så var sötman av en offrad semesterdag väldigt bitter eftersom jag inhalerade rengöringsmedel à la cilit bang, grönsåpa och nya Ica Basic's toalettrengöring.

Grundlurade frun, gick upp till Scaniatid med tillhörande klädsel och läste tidningen i bilen "någonstans i staden". Efter att Rebecca åkt till Kalmar så inledde jag "Operation göra-hustru-nöjd".
Det blev perfekt och nu kan man bara smörja in händerna eftersom de är uttorkade efter all såpa. Fråga ut till alla manliga läsare: När putsade du dina fönster senast?

Etanoldoft

Publicerad 2012-03-12 19:31:56 i Allmänt,

Sjutton grader varmt med kvittrande fåglar, krokus i rabatten och en knakande is i Mönsteråsviken. Man kan nästan ana lite etanoldoft kittla i näsan och en haspelrulle som slirar. Kan man inte bara för evigt eliminera vintern och blanda ut tomtens grogg med arsenik?

Vår, sommar, höst, vår, sommar, höst....?
För egen del har jag på äldre dar föredragit vår. Kanske för att man är så sjukt trött på isskrap, blöt tidning och oplogade vägar? Jag finner inga svar, jag försöker leva i nuet.

Ingen vettig rubrik

Publicerad 2012-03-11 20:23:22 i Allmänt,

Okej, Bennysfesten à la våren gick av stapeln igår. Mönsterås ligger i koma idag. Många var där, även jag. Fast i egenskap av värd/funktionär. Kul att kunna hjälpa till, bandet firar snart 50 år så visst vore det grymt hjälpa dom att hålla ihop tills dess. Efter det får man lära sig spela sax?

Fikat med Åsa idag och det är fint att se och höra att hennes tillvaro förbättras undan för undan. Verkligen fin lägenhet hon bodde i, där kommer ni trivas. Garanterat.

Min vandring mot fyrtiostrecket inleds på lördag. Då börjar klättringen. Trettioett.

Dr. Dorian

Publicerad 2012-03-08 19:38:17 i Allmänt,

Klippte mig igår efter allmän begäran av mina föräldrar. Jag hade faktiskt tänkt att göra det, men det är nu som först jag fick tid över. Backslick är inte min stil direkt, fast det var ganska många som tyckte jag var lik Dr Dorian i tv-serien Scrubs. Mmm.

Jobbat olika tider denna veckan, känner mig seg och allmänt förvirrad. Vad är det för dag idag egentligen?

Jag reser mig igen.

Publicerad 2012-03-03 21:52:07 i Allmänt,

Bowling med jobbet ikväll. Nyktert tillstånd. Spelade oavgjort med Fryklund över tre serier, lite otippat att sluta på exakt samma poäng.
Kort därefter begav jag mig hemåt i bakåtslick och köpte skräpmat.

Därefter upptäckte jag en överkörd katt på idrottsvägen. En annan katt satt och tittade på sin avlidna kompis som låg där stenhård med ett halsband runt halsen. I de båda tilliggande husen fanns folk hemma, men vem öppnar för en 30 åring i backslick en lördagkväll? Ingen tydligen. Jag åkte därifrån där någon kommer bli upprörd över sin döda pälsboll.

Men men, jag reser mig igen som Thorsten Flinck sjöng. Grattis, den blir bättre och bättre den saken är klar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela