Tråkiga måsten

Publicerad 2012-04-26 19:11:40 i Allmänt,

Torsdag kväll och Rebecca jobbar. Passar på att betala tråkiga räkningar, deklarerar och försöker komma underfund med hur man fixar fonder etc kontra pension. Vi hade en representant från Folksam här i veckan och visade mig var man bör göra när man inte gjort något vidare val. Just nu ser det ut som ett samtal till densamme är på gång för jag blir inte klokare av att kolla siffror och annat, för mig oväsentligt. Fast det är det ju inte, men ändå.

Adde fyller 36 år idag, Grattis grattis på din dag! Var först med att gratta honom i morse, vilket man kan vara stolt över i släktet Dahlin.

Passade även på att skapa ett speedwaylag i speedwaymanager.se för att först och främst utmana min andra bror. På tisdag är det äntligen seriepremiär av Elitserien i Speedway och på lördag är det Grand Prix från Lezno. Allt sänds på teve. Gutt.

Fiskeförbudet i Mönsteråsviken kvarstår maj månad ut, sedan är det dags igen.

Vuxenpoäng

Publicerad 2012-04-24 09:40:21 i Allmänt,

Vuxenpoäng inkasserade. Hade en representant från Folksam på besök igår kväll. Stiftade en livförsäkring på oss båda samt utökade vårt sparande. Känns förlösande.
Två och en halv timme senare med ett sprängt alfabet och siffror som löper amok i huvudet somnade man in skönt.

Idag är det Målilla Challenge i speedway på G&B arena. Luktsinnet längtar efter metanol, hörseln efter varvade motorer och övriga sinnen håller en förväntansfull konferens inför kommande speedwaysäsong.

Svensexa

Publicerad 2012-04-22 21:01:23 i Allmänt,

Svensexa. Per. Som en av upphovsmännen blev det en väldigt lyckad sådan, åtminstone enligt blivande brudgum. Det var ju hela meningen, det väsentliga. Åka ett riktigt flygplan och lasergame som trumfkort blandat med ett tigrerat Ikea-besök.

Över en timmes effektiv tid för lasergame med en stadig puls på 170 och adrenalin som sprutar. Det känns.
På huk bakom en tunna, dunk i väggar och skrapade knän och armbågar var man fullständigt slut och det kändes som livets sista eftertexter rullades fram framför ögonen.

Väldigt kul att arrangera och jag önskar dig Per och blivande hustru Linda ett stort lycka till och grattis!

Aj

Publicerad 2012-04-20 09:14:49 i Allmänt,

Träningsvärk, egentligen öm och mörbultad i kroppen efter skogsarbetet häromdagen.
Smutsig, björkdoftande, full av björkbark i fickorna samt "korpen"-svettig.
Ni vet en sån där kille som kommer ner till en sporthall, fick tid över då frun var på ljusparty och ungarna sov över hos en kompis. Glömmer aldrig en schampoflaska och som är först in, först ut ur duschen. Så svettig att man kan vrida ur tröjan. Så var jag.

Träningsvärk ved är det.

Publicerad 2012-04-18 21:17:02 i Allmänt,

Efter en lång dag på firman med skallen fylld med siffror och teori åkte jag tillsammans med Torsten till skogen för att hämta björkved. Insåg ganska tidigt att jag inte var med varken fysiskt eller psykiskt. Björk väger bly, i synnerhet när den är våt.
Varje gång motorsågen stannade hoppades jag att allt skulle vara över. Torsten var inte klar, inte alls.

Killen är tuff och seg som en matematiklektion, och det var bara att köra på. Plötsligt insåg jag varför de tar ut hutlösa priser. Det är verkligen jobbigt. Likt en Unicef kampanj att alla ska med och ingen lämnas kvar sprang jag med de sista träden.

Om ni hittar en hemsida som heter träningsvärk.se så är jag ytterst ansvarig webmaster i morgon. Aj.

Tisdag

Publicerad 2012-04-17 21:58:29 i Allmänt,

Tisdag med tandläkarväder. Ring försäkringsbolaget för att fixa en massa ändringar. Sådana sysselsättningar man kan bejaka när inget annars finns att göra.

Skönt att börja lite tidigare och få lite komptimmar till banken som man kan sätta in på speedwayklubben Dackarnas bankgiro direkt egentligen.

I morgon och fem arbetsdagar framåt blir det dagtid. Gutt.

Satan i gatan

Publicerad 2012-04-15 22:52:16 i Allmänt,

"Olyckliga gatan, den finns inte mer."
Äntligen har det rivit upp eländet till gågata, en spottloska från vår grov-entré. Det tog bara ett och ett halvt år.
Funderar på att asfaltera vårt garageuppfart. Får en offert till veckan på prisuppgifter. Avvaktar tills vidare.

Picknick med R ute på Oknö idag. Tog med oss två katter, dessvärre råder fiskeförbudet t o m maj månads slut. Men men, mys mys. Mums.

Temple Run

Publicerad 2012-04-14 09:59:38 i Allmänt,

Uteblivet blogginlägg tyder på upptagen. Svaret heter Temple Run, en gratisspel på en Smartphone. Verkligen beroendeframkallande syssla vid varje tomt ögonblick i vardagen.

Idag inleddes arbetet med vår cykelväg utanför oss. Utgångsdatumet har passerats. För länge sen. Vi har varit tålmodiga, minst sagt.
Ikväll mår jag lite illa, överkonsumtion av grillad mat och en tuff dagvecka på Scania. Nu, dags för sängen.

Newcastle United

Publicerad 2012-04-10 19:23:44 i Allmänt,

Aldrig förr har det talats så mycket om Newcastle i engelska Premier League. Aldrig har något trott på lagets potential. Nu, när säcken så sakteliga ska knytas ihop och tabellplaceringar ska utspelas så skrivs det och visas bilder från St. James's Park. (något annat namn än det döper man inte en av Englands vackraste fotbollsarenor). Jag har sett denna mäktiga arena med egna ögon.

Jag har trott på "skatorna" under hela säsongen, men det tjatas om Arsenal, Manchester United, Manchester city, Chelsea, Tottenham och Liverpool. Det sistnämnda är ju nästan utanför Europaspel och slåss snart för sin existens i högsta ligan. Manchesterlagen säger jag inget om mer än att vi krossade United med 3-0. Men de ligger bra till och förtjänar att göra det.

Arsenal har överraskat positivt, Tottenham har ett bra lag, men de får det inte att fungera? Gareth Bale, han som var så bra?

Att Chelsea går dåligt är gutt. Går inte bygga ett lag med en massa miljarder pund.
Det måste finnas en lagkänsla, ett hjärta.
Det finns i nordöstra England. En svartvit pump som slår för fansen och skatorna som flyger genom staden och skiter på alla med röd tröja.

Påsk slut

Publicerad 2012-04-09 10:48:58 i Allmänt,

De riktiga kärringarna har flytt till Blåkulla, godiset är svalt och hönorna går ner i takttid. Ombalansering och alla får ett nytt normalläge. Påsken slut.

Barn och vuxna som bott hos oss i helgen har lämnat byggnaden och katterna är lika trött som vi, på ett bra sätt. Mycket trevlig påskhelg. Sportaktiviteter, innebandy och pingis blev det också.
Givetvis spöade jag äldsta brodern i pingis, 3-2 i set.

Under dagen spelas det Premier League fotboll och jag ska bara softa hela dagen. Orkeslös nästan. Newcastle möter Bolton hemma och jag tror på seger. Go Magpies!




Långhelg

Publicerad 2012-04-06 00:03:06 i Allmänt,

Långhelg, en mycket välförtjänad sådan. Rättvist. Denna vecka har tagit musten ur mig på många sätt. Utan att gå in på några större detaljer. Men folk slutar aldrig förvåna eller överraska, antingen positivt eller negativt. Sånt är livet. Ignorerar bara.

De negativa ödslar jag ingen tid på. Lägger min energi på de som kan tillföra mig något. Personligen. Resten, nej.

Hursomhelst påsk. Överflöd av plockgodis, sminkade barn och besök av familj. Värmande.

Döda Hällesjöarna

Publicerad 2012-04-04 09:37:32 i Allmänt,

Förväntningar på topp. Nyinköpta prylar för regnbågsfiske och long time no see med Jerry. Heldag. Fiske, skitsnack, brakare i båten, skratt och en del allvar.
Vi hade skitkul ihop. Men fisket var riktigt dött. Ett hugg av en gädda på en 8 timmars fisketur.

Hursomhelst, Jerry och Julia tittade förbi senare på kvällen på kaffe och glass.
Alltid lika kul ihop. Har verkligen saknat de båda...

Ikväll är det "vardag" igen och Scania står med öppna armar och hälsar välkommen tillbaka och jag inser hur fort en semesterdag går...

Döda Hällesjöarna

Publicerad 2012-04-04 09:30:41 i Allmänt,

Förväntningar på topp. Nyinköpta prylar för regnbågsfiske och long time no see med Jerry. Heldag. Fiske, skitsnack, brakare i båten, skratt och en del allvar.
Vi hade skitkul ihop. Men fisket var riktigt dött. Ett hugg av en gädda på en 8 timmars fisketur.

Hursomhelst, Jerry och Julia tittade förbi senare på kvällen på kaffe och glass.
Alltid lika kul ihop. Har verkligen saknat de båda...

Ikväll är det "vardag" igen och Scania står med öppna armar och hälsar välkommen tillbaka och jag inser hur fort en semesterdag går...

Had an ice weekend

Publicerad 2012-04-02 14:43:14 i Allmänt,

Uppsala och brorbesök. Isracing stod för dörren och det var sannerligen en kall upplevelse må jag säga. Det gick fort och fötterna frös så sakteliga.
Isracing och speedway påminner mycket om varandra, samtidigt absolut inte alls.

Umgicks med Adde och Heli tillsammans med deras dotter Venla. Så go och så söt den där lillfisen. Finsk och svensktalande. Satt bara och beundrade hennes glosförråd på de vitt skilda språken.

Väl hemma fick vi en chock. Endast tio grader i huset. Vi frös hela natten. När rörmokaren kikade in innan dagens kneg hade endast en säkring gått och det blev omgående varmt i samtliga element.

I morgon väntar årets fiskepremiär à la regnbåge i Hällesjöarna med Jerka. Underbart. Grabbsnack och fiske? Jo, jag tackar ja!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela