Berlin calling...

Publicerad 2011-01-05 19:49:02 i Allmänt,

Årets första blogg berättar om vårt nyårsfirande i Berlin. Endast femtio minuter från Göteborg med airberlin landade vi på Tegel Airport i Tysklands huvudstad. Tog buss till vårt hotell och tog en välbehövlig powernap inför kvällens firande på Brandenburger Tor. Berlinarna hade antagligen laddat ett helt år för denna tillställning. Fram tills denna tidpunkt trodde man knappt att man var i en huvudstad. Folktomt.
Men...
Folk poppade liksom upp överallt ju närmare vi kom Brandenburger Tor och längs Fredrichstrasse skrek tyskar, med sina smala läppar och förstorade framtänder "Gutes Neuers Jahr". Precis som man framställer en soldat i tyska filmer. Dessutom var de beväpnade med alldeles för stora raketer. Polisen hade redan tappat kontrollen. Vi befann oss i ett inferno. Raketer siktades mot människor, glasflaskor krossades och korv såldes i överflöd längs gatorna. Vid tolvslaget hade allt lugnat ner sig och vi kramade om varandra över det nya året.

Vi besöker diverse muséum, tittar på kulturella byggnader och shoppar i stadens största köpcentrum KaDeWe (Kaufhaus des Westens).
Berlins tragiska historia uppdagar sig vid Checkpoint Charlie, passagen över mellan väst och öst. Många människor sköts ihjäl här som försökte fly över muren. Nynnar på Ebba Grön´s "Die Mauer" som handlar just om det här. Intressant. Och tragiskt. Det är endast tjugotvå år sen.

Gjorde en hel del fynd för övrigt, köpte en Hugo Boss kostym för tretusen spänn i stället för Sveriges motsvariga pris på femtusenniohundra spänn. Maten var billig likaså, och fantastiskt god. Fortfarande mätt. Tack svärmor och svärfar som bjöd oss på denna fantastiska och oförglömliga resa.

Med reservation för felstavning och grammatiska fel.

Kommentarer

Postat av: Anne Maritta och Alf

Publicerad 2011-01-05 21:52:20

Välkomna tillbaka till FäderneLandet & Gott Nytt 2010 samt God fortsättning Tobias och Rebecca!

Är ni redan i Mönsterås?

Vi är i Lund och röjer. Begravning på fredag.

Hem förhoppningsvis på lördag.

Kram och JätteKul att ni gillade Berlin som är min favoritstad bland storstäder!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela